Ben tüp bebek ile gebe kaldım 9 haftalık şuan bugün normal rutin kan ve idrar tahlili yaptırdım İdrarda hafif kan ve enfeksiyon varmış Doktor bol su içip istiharat etmemi söyledi Progestan fitil kullanıyorum günde 4 tane böyle bir şey başına gelen olduysa nasıl bir yol izlediler paylaşabilirler mi ilk gebeliğim kaybetmek istemiyorum Herhangi bir vajinal kanama ve lekelenme yok
Canım, öncelikle tebrik ederim, aramıza hoş geldin, bu mucize yolculuğunda 9 haftaya gelmiş olmanız harika bir şey! İdrarda enfeksiyon hamilelikte sık görülebiliyor, çünkü hormonal değişiklikler ve büyüyen rahmin mesaneye baskısı enfeksiyon riskini artırabiliyor. Neyse ki doktorun fark etmiş ve önlem alman için gerekenleri söylemiş.
Bol su içmek gerçekten çok önemli, enfeksiyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Günde en az 2-3 litre su tüketmeye çalış. Ayrıca, tuvaleti asla tutmamak da enfeksiyonun ilerlemesini önlemek için önemli. Eğer doktorun gerek görürse, gebelikte kullanılabilen güvenli bir antibiyotik de önerebilir.
Progestan fitil ise zaten rahim kaslarını rahatlatıp bebeği destekleyen bir ilaç. Onu kullanmaya devam et, çünkü erken dönemlerde düşük riskini azaltmaya da yardımcı oluyor. Vajinal kanama ya da lekelenme olmaması da olumlu bir işaret.
Dinlenmek ve kendine iyi bakmak şu anda yapabileceğin en iyi şey. Eğer endişelerin devam ederse mutlaka doktoruna danışmaktan çekinme. Bu yolda yalnız değilsin, biz buradayız. Bebeğin için her şeyin yolunda gitmesini tüm kalbimle diliyorum!
Teşekkürler rahatlattınız çok stres yapıyorum elimde değil yoruldum artık iğnelerden ama ona tutunuyorum az kaldı diyerek
bende tupbebekle hamile kalmistim 2.ye.bikmistim.artik ignelerden ilaclardan bi yandan korkuyosub bi yandan mutlu sun degisik duygular.iccamsirini kuru tut surekli degis gunluk ped suan kullanma.bolca dinlen kendine iyi gelcek seyleri yap.tv izlemekse izle.muzikse dinle .kitapsa oku.olumsuz dusunme cokda ayakta kalma ozellikle 12.haftaya kadar dikkat et.bende 9.yada 10haftada sanirim az bi lekelenme olmustu yerlesme kanamasiymis korkma sendede ollursa.rabbim kucagina almayi nasip etsin.