İdrar yolu enfeksiyonu

Selam kızlar idrar yolumda biraz enfeksiyon cikti doktor üromisin 3g diye tek kullanimlik toz iceren bir saşe verdi kullanan yada ayni durumu yasayan oldumu cok kullanmak istemiyorum ama bebege enfeksiyon gececek diyede cok korkuyorum

3 Beğeni

Bende de aynı sorun çıktı kullandım ilacı ama bende ishal yaptı aşırı derecede sizde de aynı yan etkisi oldu mu

Hamileliğimin ilk günlerinde bende de enfeksiyon çıkmıştı sağlık ocağına gittim bana bir ilaç yazdı ilacı doktoruma gönderdim doktorum ilacı kullanma dedi bol su iç dedi günde 3 litreye yakın su içtim ve bir hafta olmadan enfeksiyonu geçti enfeksiyonu en iyi atlatma yolu bol su

Bende de hafif enfeksiyon çıktı 35 haftalıkken tek kullanımlık toz verdi herhalde aynisi seninkiyle bende korktjm kullanmadım ya bol.bol su iç

Banada ayni marka toz verdi once gecmedi bidaha toz verdi yine gecmedi antibiyotik ictim gecmedi suan en az 2 litre su iciyorum daha rahatim ama suyu azalttigim an kotulesiyorum speun su ki iki de bir tuvalete gitmek zorunda kaliyosun mümkünse 2 litreden fazla icmeye bak suyun faydasini gordum gercekten tavsiye ederim

Merhabalar benim de enfeksiyonum vardi . Doktor 10 haftalik olmayinca vermem bebege zarar eder dedi .en son ki kontrol de de soylemeyi uunutum . Suan 14+4 oldum . Akintimda yesil bir akinti gormuyorum .buyuk ihtimal gecti. Bugun ben kizilcik kompostosu yaptim . Int okudugumda enfeksiyon iyi gelecegini okudum . Oneririm size de

1 Beğeni

Ben gunde 1 litre suyu bile icemiyorum. Ama enfeksiyon gecti gibi

Kullanmadım henüz korkuyorum kullanmaya ama bebeğe enfeksiyon gececek diye cok korkuyorum

Bende suanda bir bucuk litre falan icebiliyorum mide bulantisindan cok icemiyorum su

Kac haftaliksin canim benim 7 hafta 6 gün oldu korkuyorum acikcasi kullanmaya

Merhaba 27 haftalık hamileyim ben de ikinci sefer idrar yolu enfeksiyonu oldum şaseyi birinci olduğumda da ikinci de de kullandım bi sorun olmaz hatta antibiyotik verdiler yanında onları da kullandım bi zararı yok merak etme bence kullan

1 Beğeni

Ben bugün kollandım bendede enfeksiyon varmış ama tek şaseyle geçer mi acaba diye düşünüyorum

Evet ayni saseyi kullandim bende ondan sonra duzeldim enfeksiyon vardi bendede ilaci bende icmek istemedim diktor arkadasimiza sorduk icebilirsin dedi bunun yaninda bol suda iciceksin

Doktorunuza yine de danışın ama inanin ilactan daha cok zarari oluyor enfeksiyonun bebege bende hem idrar hem kanda var crp 60 çıktı doktor hem 4 tane antibiyotik kortizon iğnesi hemde 1000lik antibiyotik verdi yani bazi durumlarda yapacak bisey olmuyor maalesef

Merhabalar, bende çocukluğumdan beri sürekli enfeksiyon olur, yıllardır böyleyim maalesef. Hamile kalmadan önce aşırı derecede mantar enfeksiyonu olmuştu fitil kullanmıştım iyi gelmişti. Şimdi hamileliğin başından beri enfeksiyon var aşırı derecede. Toz olan ilacı doktorum verdi bir süre geçti ama şimdi tekrar aynı. Haftaya doktora gittiğimde tekrar söyleyeceğim. Ama ben az su içtiğim anda direkt enfeksiyon oluyor. Su içmenize özen gösterin, içebilirseniz limonlu ya da sirkeli su için. Ben başladığı anda direkt olarak su içmemi arttırıyorum, 1 litre suya 1-2 yemek kaşığı sirke koyup gün içinde bitiriyorum. Ya da büyük bir bardak suya yarım limon sıkıp içebilirseniz çok iyi geliyor. Ben enfeksiyondan dolayı ateş titreme yorgunluk ve çok kötü yanma yaşıyorum, bu şekilde biraz azalıyor. İlaç kullanmak istemiyorsanız bol bol su için. Pamuklu iç çamaşırı kullanın, kendinizi ıslak bırakmayın, tuvaletten sonra iyice kurulanın. Yapabilirseniz ılık suya sirke koyup idrardan sonra sirkeli su ile yıkayın. Ayaklarınızı sürekli sıcak tutun, iki bacağınızın arasında sıcak su torbası tutabilirsiniz o da çok iyi geliyor, bebek için bir zararı olur mu bilmiyorum benimde ilk gebeliğim henüz sıcak su torbası denemedim ama diğer dediklerimi yapın mutlaka. Hepimize geçmiş olsun :cherry_blossom::tulip:

1 Beğeni

Bende aksam kullandım yatmadan once fakat cok fazla tutamadım tuvaletimi sifa olur insallah bugunden itibaren her ne kadar midem bulansada 2.5 3 litr su icmeye calisacagim

Bende de cikti idrar yolu enfeksiyonu bana da sase bide ilac verdi gebelik haftasi 32+2

Arkadaşlar saçmalamayın nolur ben enfeksiyondan bebeğimi kaybettim gebelere uygun antibiyotik ilaçlar var doktorunuzun önerisi dışına çıkmayın , tabiki bol su içmek en güzeli ama mutlaka uygun görülen antibiyotiği kullanın

1 Beğeni

Cok uzuldum canim gercekten cok zor bir durum :cry:

1 Beğeni

Hangi bakımından saçmalamayın dediniz . İlacı kullanın diye mi dediniz kullanmyanlara mı