Merhabalar idarar tahlili verdim ve bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı ama şu an normal düzeyde dedi sağlık ocağına gitmiştim ve birazda moralimi bozucak şeyler söylediler 62 kiloyum 56 hamile kalmıştım şu an 4 buçuk aylık hamileyim diyete gir dedi ordaki hemşire uzun mesafe yürü dedi enfeksiyonun ve diyette girmenin bebeğime zararı olur mu her şeyden uzak dur dedi eskiden çikolata yiyordum dengeli bı şekilde bebeğim hareketi düzene girmişti vücudum çok enerjisiz düştü şimdi de ne yapicagimi bilmiyorum 5 toz tetenoz vurmalari gerekiyormus bu kadarı çok anormal geldi dizinde basiniza böyle. Bı şey geldi mi ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Neden diyete girmenizi söyledi 6 kilo almışsınız 4 ayda 30 kilo değil ya ayrıcı kilo normal bence 6 kilo ama şekeriniz felan veya tansiyon sorununuz mu var
Baya başka bir sağlık durumunuz
Ben çok fazla kilo almama rağmen bana da sağlık ocağı doktorum dikkat etmemi söyledi sadece enfeksiyon konusuna gelince de eğer çok düşükse ilaç verme gereksinimi duymuyorlar bol su içmeyi tavsiye ediyorlar ben birçok kez yaşadım ve atlattım.
Ben sağlık ocağı doktorlarına pek guvenmıyorum açıkçası . Kadın doğum uzmanına sormalısın sonuçta alanı olan doktorun bılgısıne guvenebılırsın
Mesela ben hamileliğimi ilk ögrendıgımde sağlık ocağında kan verıp öyle ogrenmıstım . Sonra enfeksıyonum olduğunu da soyledı . İlaç yazmıştı . Doktoruma sonuçlarımı gönderdim . İlacı kullanmana gerek yok demıstı . Düşün sağlık ocağı doktorunu dınleyıp ilaç kullansaydım boşuna ilaç kullanmış olacaktım
Bende hamileyim kadın doktora gittim idrar tahlili yaptı bendede hafif enfeksiyon çıktı ve d3 vitamin eksikliği çiktı enfeksiyon için ilaç yazdı
Hatta bunu verdi yeni içtim
Banada bol su iç demiştı . Ben günde 3lt fazla su içiyordum . Çok şükür öyle atlattım
Kendi doktorunuz ne derse ona uyun sağlık ocağındakilere ben güvenmiyorum maalesef ben 6 kilo almıştım banada çok almışsın diyete gir vs şeyler söyledi doktorumla görüştüm gayet iyi ilerliyoruz bir sıkıntı yok dedi bence sizde sorun
Aldığınız kilo gayet normal ve 5 doz tetanozu neden demişler anlam veremedim bence sağlık ocağı değilde kendi doktorunuzu dinlemelisiniz bana hiç normal gelmedi söyledikleri
Valla ben 6 aylik oldum ve neredeyse 10 kiloya yakın kilo aldım, bol bol yürüyüş yapıyorum, iştahım da çok açık ama buna rağmen doktorum diyet yürüyüş vs demedi. 5 doz tetanoz da çok saçma geldi, 2 kere vuruldum bana o bile fazla gelmişti
Geçmiş olsun Canım sağlık ocağındakiler genelde böyleler. Hamilelik için tahlil yaptırdım hamile olduğumu öğrendikleri gibi diyetine dikkat edeceksin dedi. Diyecektim ben hamileyim ve bu dönemde çok seçici oluyor insan istediklerimi de yiyemiceksem bu bebek neyden beslenecek? Takmadım pek onları doktora gittim düzenli beslen bana yeter dedi Ve idrar yolu enfeksiyonuna gelince ben çok çektim ondan ve benim bir ara böbreklerime inmişti enflasyon. ilaçsız bir hafta boyunca sade su içmedim içine limon dilimledim ve içtim doktora bir hafta sonra gittim dedi emin misin sende enflasyon olduğuna yok çünkü tertemiz olmuş dedi. Doktora sor limon senin için zararlı değilse bu yöntemi dene çok iyi gelecek inşallah. Ama öncelikle doktora sor hamilelik var diye
5 doz tetanoz bana da söylediler ikisi doğumdan önce üçü doğumdan sonra
Merhabalar, geçmiş olsun, enfeksiyon düzeyi yuksek değilse kendiniz içilen su miktarını artırarak sorunu çözebilirsiniz, örneğin normale günde 1.5 litre su içiyorsunuz şimdi onu 3 litreye çıkartıp bir hafta kendinizi gözlemleyin, idarara çıkarken yanma azalırsa doğru yoldasınız demektir. Eğer idrar renginiz açılmaz ve yanma devam ederse doktorunuz antibiyotik verir, kullanmanız gerekir. 4.5 ayda 6 kilo fazla olmuş total hamilelikte 12/13 kg alımı normal olandır. Bende 13 haftalık hamileyim henüz kilo almadım aksine yarım kilo verdim çünkü tüm kötü beslenme alışkanlıklarını bıraktım. Paketli gıdalar, kizartmalar, karbonhidrat, şeker gibi. Tamamen dogal bir beslenme tipine gecip, protein ve kalsiyumdan zengin beslenip, vitamin ve mineral içeriği alırsanız zaten kilo kontrolü yaparsınız. Diyet kelimesi insanlara rejim ile aynı anlamda gelir ancak ikisi çok farklı şeyler. Diyetine dikkat et demek, beslenme rutinini zengin ama sağlıklı ve temiz icerekli tut demektir. Hamilelikte olmasi gereken budur. 5 doz tetanoz konusu da şöyle oluyor, kimi aşı 2 dozlu kimi aşı 5 dozludur, ellerinde mevcut olan belli ki 5 dozlu, her ikisi de ayni düzeyde etkilidir. Ama 5 doza başladıysa tamamlamamiz gerekir ki koruyuculugu uzun zaman devam etsin. Sağlık ocaklarında hemşireler ebe hemsiredir aynı zamanda yani bilgi ve önerilerine kulak vermek gerekir. Tabi ki kendi doktorunuz ile enfeksiyon konusunu mutlaka konuşun. Hamilelikte ne kadar cok hareket ederseniz, yürüyüş gibi, pilates ve egzersiz gibi o kadar rahat bir dogimunuz olur ve ileri aylarda bel ağrıları cekme ihtimali düşer. Geçmiş olsun
Bende idrar yolu enfeksiyonu vardı ilaç yazdılar kullandım geçti kilo normal bence yürüyüşte fazla yapılmamalı gebeliğin son ayında öneriliyor genelde benim bildiğim
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Diyete girmek yerine sağlıklı beslenme düzenine girebilirsiniz. Abur cuburdan uzak durmanızda fayda var
5 doz tetenoz aşısı çok fazla değil mi bence bi tane olsan bile yeter biliyor musun.İnsanlar farklı farklı ameliyat oluyorlar aşı yapmıyorlar bu nerden çıkıyor anlamiyorum.Tetenoz aşısı çok faydalı bir aşı değil herşeyin fazlası zarar ben 8 ayligim daha bi tane aşı bile vurunmadim yan etkileri ve bebekte olan yan etkisini çok fazla bi tane yeterli bence