hanimlar idrar kültürü yapildi doktora gittim doktor amaliyattaymis o yuzden baktiramadim merakta ediyorum anlayamadim sonucu bu sekilde olup ne oldunu bilen varmi sonucun acaba
üredi diyor, sanırım enfeksiyon var demek bu. bende üremedi yazıyordu diye hatırlıyorum
Evet enfeksiyon var doktor tek icimlik üromisi verdi birde hap verdi kadin dogum doktorum hapi kullanma sadece üromisi ic yeter dedi umarim yeter bu idrar enfeksiyona bakildiktan sonra alindi
Öncelikle geçmiş olsun tatlım, idrar örneğinde normal ürogenital flora bakterilerinin bulunduğunu ve bunun örnek alımı sırasında kontaminasyon (dışarıdan bulaş) olabileceğini düşündürdüğünü gösterir. sonuca göre kesin bir enfeksiyon var diyemeyiz. “Ürogenital flora bakterileri üredi, kontaminasyon düşünüldü” ifadesi, idrar örneğinin büyük ihtimalle dışarıdan bulaşmış bakteriler içerdiğini ve bunun gerçek bir enfeksiyon olup olmadığının net olmadığını gösteriyor. Eğer idrar yolu enfeksiyonun olsaydı, genellikle “patojen bakteri üredi” veya belirli bir bakterinin adı (örneğin E. coli) ve miktarı belirtilirdi. Ayrıca, kültür sonucunun yanı sıra idrar tahlilinde lökosit (akyuvar), nitrit ve bakteri varlığı gibi bulguların da enfeksiyonu desteklemesi beklenir. Doktorun, gerekirse testi tekrarlamanı veya ek değerlendirme yapmanı önerebilir.
Doktorunuz tekrardan ayni tahlili yapacaktir muhtemelen ayni busekilde cikarsa tedavi baslar bendede olmustu tekrar tahkil.yaptilar temiz xikti