İdrar kültür sonucu böyle çıktı ne demek bu bilen varmı
Bu sonuç, idrar kültürü testinizin “kontaminasyon” (bulaşma) nedeniyle güvenilir bir şekilde değerlendirilemediğini gösteriyor. Yani, idrar örneğiniz dışarıdan mikrop veya maddelerle kirlenmiş olabilir.
Bu genellikle idrarın yanlış alınması (örneğin, hijyen kurallarına tam uyulmaması) nedeniyle olur. Doktorunuz muhtemelen testi tekrarlamanızı önerebilir.
Sevgi hanim merhaba benimkinede bakar mısınız rica etsem 16 haftalık hamileyim
Kültür sonucunuz temiz, geçmiş olsun
Merhaba bu idrar kültür örneği nasıl alınıyor acaba direkt idrar mı veriliyor ben test verdim enfeksiyon çıktı bakteri 13 crp 28 idrar sonuçlarındaki diğer şeylerde negatif yazıyo sanırım verilen ilaçlar işe yaramazsa idrar kültürü alınıyormuş merak ettim bilgi almak istedim
İdrar kültürü için evet idrar örneği istiyoruz. Normal idrar örneğinden farklı olarak Midstream Yöntemi dediğimiz orta idrarı kullanıyoruz. Kırmızı kapaklı ve poşet içerisinde steril/hijyenik bir idrar kabı kullanıyoruz. Mümkün mertebe sağa sola değdirmeden, ağzını açık bırakmadan kullanıp ağzını kapatıyoruz ki kontamine olmasın. Genital bölge temizlenir, idrar biraz dışarıya (kabın içine değil) akıtılır daha sonraki gelen idrarı kabın içine yapıp direkt kapağını kapatıyoruz. Geri kalan idrarı da dışarıya yapabilirsiniz. Sonrasında bekletmeden teslim ediyoruz.
Kullandığınız antibiyotik mevcut enfeksiyona yeterli gelmezse ve enfeksiyon devam ederse uygun antibiyotiği bulma amaçlı kültür istenir evet.
Çok teşekkür ederim sevgi hanim
Teşekkür ederim inşallah ilaçlar iyi eder de, gerek kalmaz ama gerek olursa diye öğrenmek istedim öğrenmiş oldum teşekkür ederim tekrardan saşeyi kullandm karındaki acı devam ediyo bakalım inşallah antibiyotik etki eder