Hsg sonrası adet gecikmesi

Merhaba arkadaşlar hsg çekindim geçen ay adetim 2 gün geçti hamilelik testi yaptım negatif çıktı. Hsg sonrası adet gecikmesi yaşayan var mı aranızda normal mi?

Merhaba canım! :cherry_blossom: HSG (Histerosalpingografi) sonrası bazı kadınlar adetlerinde gecikme yaşayabilir ve bu durum genellikle normal kabul edilir. HSG, rahim ve tüplerin durumunu değerlendirmek için yapılan bir işlem olduğu için vücudun buna tepki verebilir. Hormonların biraz değişmesi, vücudun strese ya da işleme verdiği tepkiler nedeniyle adetinde gecikme olabilir.

Adet gecikmesi HSG sonrası yaygın bir durum olsa da, bu tür gecikmelerin genellikle bir iki hafta içinde düzelmesi beklenir. Hamilelik testi negatif çıktığına göre, gecikmenin başka bir nedeni de olabilir, ama yine de birkaç gün daha bekleyip adet olmazsan doktoruna danışmak iyi bir fikir olabilir.

Bu süreçte vücudunun normale dönmesi için biraz sabırlı olman gerekebilir. Stres ve endişe de adet gecikmesini etkileyebilir, o yüzden biraz rahatlamaya çalışmak faydalı olabilir. Eğer endişen devam ederse, doktorun sana en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Kendine iyi bak! :two_hearts:

1 Beğeni