Hormon testin de anlayan bakabilir mi

Adetin 3 cü günü verildi

@Sema7 Merhaba :cherry_blossom: Yumurtalık rezervi İyi/ normal. PKOS bulgusu yok. Yumurtlama potansiyeli korunuyor. Prolaktin normale yakın ama normal. Şeker metabolizması normal Teste göre sorun yok görünüyor. Şikayetin neydi tam olarak???

Daha öncelerde tüylenmem vardı onun için baktırmıştım Pcos denilmişti bana ama Testestoron hormonum falan ozamanlarda normaldi normal olmasına rağmen Pcos denilmişti tekrar baktırdım bebek düşünüyoruz ama 3 aydır olmadı

Tüylenme için verdiğim hormon testiydi daha önceden

@Sema7 Testosteron ve DHEA-SO4 normal sınırlarda tüylenmenin nedeni klasik hormon fazlalığı değil.Prolaktin hafif yüksek (30,89) normal değer 23,3’e kadar. Bu, bazen tüylenme yapmasa da yumurtlamayı ve adet düzenini bozabilir, gebelik şansını etkileyebilir.Tiroid hormonu hafif yüksek ama TSH normal bu uyumsuzluk nedeniyle tiroidin tekrar kontrol edilmesi gerekir. Tüylenmen klasik erkeklik hormonu fazlalığından kaynaklanmıyor. Ancak prolaktin ve tiroid değerlerin gebelik planı için tam oturmamış. Bu iki değer düzeltilirse hem tüylenme azalabilir hem de gebelik şansı artabilir.

İlk attığım yeni yapıldı düzelmiş hali