Sütün yetmiyor kizlar yardım edin
@Ayse2 beni de etiketle canım aynı dert bende de var
Arkadaşlar size şu etiketi bırakıyorum bakarsınız
Allah yardımcınız olsun canlar. Ama şunu unutmayınız sütü bir günde artıran mucizevi bisey yok diyenlerede inanmayın. Yapacağınız şeyler belli. Öncelikle dua sonra sakin olmak. Süt yada mama bir şekilde bu çocuklar büyüyecek Allah in izniyle. Sütünüz gelsin gelmesin bebeğinizi memenize hep dayayin emsin, o emdikce süt kanallariniz açılacak. Yemeğinizi guzelce yiyin herseyden yiyin kilodan korkmayın zaten o kilolar kalmayacak sizde. Sütlü tatlılar yiyin. Sizi mutlu eden ne varsa onu yapın. Sizi mutsuz eden herseyden ve herkesten uzak durun. Sonuç mu? Kaç ml Sütünüz gelirse gelsin damlada olsa verin bebeğinize. Gelmezse de üzülmeyin dünyanın sonu değil vardır Allah in bildiği deyip tevekkül edin
Katılıyorum rabbim bol bol versin inşallah ama bazen olmayınca da olmuyo siz yine elinizden geleni yapın ben rezene çayı içerdim ama onun dışında bakliyat olarak yeşil mercimek ve borulce bana iyi gelirdi bide şerbet içerdim etkisini gördüm gaz da yapabilir tabiki ama süt gelsin yeter derdim. Stresten de uzak durun uyku da önemli bebisler uyumadigi için uykusuzluk da etkileyebiliyor vakit buldukça dinlenin uyuyun yiyin uyuyun
Sagdinmi hic asko kac cikiyor @Ayse2
Sagmadim canım ama ilk günler göğüsler çok doluydu şimdi öyle deyil
Lacmix kullandım ben ayrıca mamsel emzırme çayı kullanıyorum sütümü arttırdı ve düzenli rezene kimyon ıcıyorum
Asko benimde ayni surekli emzirdigin icin sagim mak.aldinmi bi dene yada en azindan manuel al uygun onlar iki saat gecsin bi sag eger azsa oyle degerlendir benimde ayni diyorum bu cocuk bos mememi cekiyor mama ile destekliyirum azda olsa 5 agustosta dog. Yaptim bi dene bende bestak mi ne onu kullandim sut arttirici suanda bitti almadim 400 lira olmus doktorum vermisti.gunluk hosaf yiyorum karisik sabahlari muhakak marul gun icindede hip var e bebekte emzuren anne caylarindan almistim iciyirum rezene cayida iciyorum onu n harici normal besleniyorum az dme azalmasin ki benimde az ama diyorum bir cay kasigida olsa bbege şifadir allahim nasibini rizkini ver diyorum bu @Ayse2 @Halemirac.10
Benim bebisin gozude capaklaniyor sag gozu birde yuznde isilik gibi biseyler var @Halemirac.10 sadece yuzunde ama
İlk cocugumdada vardi sanki ghatirliyorum ayni seyler gozude gozunude ebeme sordum temiz suyla sil diyor ben anbe sutuyle siliyordum o silme onda seker var dedi daha cok yapar dedi ama her yerde anbe sutu diyoValla ise yarar mi bilmiyorum ama ben tahin helvasinin sütümü artirdigini gözlemledim. Belki de cocuk buyudugu icin artiyordur rastlanti da olabilir ama denemekten zarar gelmez herhalde. Kakaolu degil de sade olanindan deneyebilirsiniz, sanirim kakaonun da sütü azaltici etkisi vardi.
Hipp ve mamselin süt artici caylarini da iciyorum bu arada pek bi fark gozlemlemedim ama sutumun yetmedigi bi donem olmadi o sebeple farki anlayamamis da olabilirim. Ne olur ne olmaz diye kullaniyorum. Tadi guzel ve hazirlamasi cok pratik, soguk suyla bile yapip ice tea gibi icebiliyorsunuz.
Kuzum isilik gıbı yanagındakıler eğer isilikse kendine al alkolsüz gül suyu al benim de bebişin yanaklarında burun altlarında bir de kol bavullarında çok isilik vardı Gül suyu sürüyorum geçti Ama alkolsüz olmasına dikkat et gözü için bir şey diyemem hiç bilgim yok cnm @Meryem2
Tahini bende duydum alip deneyeyim @Gamze94
Kizlar hurma yedim mende şimdi hipp emziren anne çayı kulaniyorum bakalım faydası olacak mı
Uykunada dikkat et streste yapma iki saat icinde hissedersin doldugunu ama emzirrsen dolmuyir
Evet canım ama yinede ilk zamanlardaki gibi olmuyor mama veriyordum arada ama şimdi onunda emmek istemiyor bana yardım edin lutfen
Nasıl kulandin canım tahin helvasını bende deniycem. Sütum olmasını çok istyorum
Valla dumduz tam bugday ekmekle yiyorum bolca
Tahin helvasını ekmekle yiyiyorsun