Hemsireye verilecek canta icine neler konulacak?

Sevgili anne ve anne adaylarim, sorum şu? Bir tane canta yapip icine bir tane 5 li hastane cikisi, penye battaniye, 2 tane bebek bezi, 1 tane alt acma ortusu(belki kullanirlar) agiz mendili yeterli midir? Cunku diger malzemeleri odaya bebegimiz gelince kendimiz kullanacagiz( ustunu degistirme pisik kremi vs, yani anlatamadim ama hemsireye verilecek ayri, odada bebek icin kullanilacak esyalar ayri bir canta yapsam daha mi mantikli sonucta giydirip bize getiriyorlar degil mi? Umarim anlatabilmisimdir​:face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Bez ve 1 takımını kundagini hemşireye vermek için koydum diğer herşeyi çantasına hazırladım kendiminkilerle birlikte ilk dogumumda üzerini giydirip hemen kucağıma verip odaya almışlardı bizi

1 Beğeni

Bende oyle olur diye dusundum bir bilgim yok, cunku hemsire giydirip bize verir bebegi diye dusundum

Evet ilk cocugumdada öyle yapmıştım şimdide öyle yaptım

1 Beğeni

İlk çocukta eski devlet Hastanesi’nde bebeği direk anneme vermişlerdi o giydirmisti…2.de şehir Hastanesi’nde tek kişilik sancı odasında doğar doğmaz hemşire giydirmisti …dediğiniz gibi bezi hastane çıkışı ve battaniyesi yeterli olur diğerlerini siz extradan kullanirsiniz

1 Beğeni

Dogru dusunmusum demek ki cok tesekkur ederim :sparkling_heart:

1 Beğeni

Kendimiz için pijama takımı da hemşireye vermek gerekir mi sizce… bebek için de hemşireye bir takım onlu hastane çıkış seti bez vermeyi düşünüyorum sadece. Gider eşyaları biz kullanacağız odamızda

Suan tam yaptigim canta bu + olarak alt acma ortusu(tek kullanimlik koydum) belki sererler hijyen icin

1 Beğeni

Aslinda evet dogumu yaptiktan sonra ameliyathane de mi giyiniliyor oda da mi ? Pedimizi de yanimiza mi alsak

1 Beğeni

10 lu hastane çıkışını hemşireye verebılırsınız . Ayrı ayrı uğraşmaya gerek yok . Ben öyle yapıcam

:smiling_face:devlet hast. :clap:t2::clap:t2::clap:t2:

Fazla bir şey goturmeye gerek yok fizuli kalabalık bez bol götür senin için depend mutlaka olsun bir pijama takımı götür 1 hastane çıkış yetiyor canim

Hastane icin degil dogumhaneye veya ameliyathaneye girerken gerekli canta sorumuz aslinda :face_with_hand_over_mouth: yani dogum yaptik kalkicaz ustumuzu nerede degitiriyoruz dependi hemen ameliyathane de mi geciriyoruz altimiza vs

1 Beğeni

Canım zaten bebek için ebe gelip istiyor bebeğe ait olan kıyafet vs şeyleri senide odaya aldıklarında giydiriyorlar ben normal doğum yaptım sezeryan olan arkadaşlarimda da aynısı oldu onlar odaya çıkarıldı kendine geldi sonra giydirdik

Bak ben bu şekilde hazırlanmıştim hurclara koydum eşim ebe gelip isteyince bebeğe ait olan hurçu vermiş benide hasta bakıcı odaya getirdi yardımcı oldu giyindim yatağa geçtim ameliyathanede veya doğumhaneye bir şey almıyorlar @DamlaV

1 Beğeni

Canım doğumdan hemen sonra üstünü orda değiştirmiyorsun odaya geçince orda değiştiriyorsun, ped e gelince önce odaya gelip kanaman başlamış mı ona bakıyorlar ona göre yönlendiriyorlar zaten seni

1. Haftadayim ve canta hazirliyordum cok sagolun gercekten bu bilgiler suan benim icin altin degerinde oldu allah razi olsun :sparkling_heart:
1 Beğeni

Benim ikiside normal doğum ameliyathane ortamını bilmiyorum o yüzden ikisindede doğumdan yarım saat sonra falan kendi üstümü kendim giymiştim sonra servise aliyolar zaten

1 Beğeni