merhaba 30 haftalık oldum. hastane çantasıni kaçıncı haftada hazirladiniz ve içine neler koydunuz kasimda dogum olucak inşallah
Bence yavaş yavaş hazırlamaya başla canım.
Ben bir yıl önce ilk doğumumu yaptım ve şuan 2. Çocuğuma hamileyim öncelikle tecrubemle yazacağım ben genellikle 30-32. Haftada hazırlıyorum hazır dursun her ihtimale karşı diye
Evin uzaklık yakınlığına ve yanında olacak olamayacak kişilere göre değişebilir ama ben evin uzan olduğunu varsayıyorum
Anne için
3 adet gecelik takımı düğmeli/1 tane elbise şeklinde olursa iyi olur
3 tane külot/3adet atlet /3 adet emzirme sütyeni
1-2 çift çorap /1 tane patik+yelek (isteğe bağlı)
1 tane hastane çıkışı giymek için kiyafet(pardüse)
Göğüs pedi +depend külot (bebek bezini fazla koyup depend gibi kullanabilirsin hemşire ilk dogumda bana öyle kullandirdi depend nem yapar bebek bezi koy demişti)
1 tane havlu+ tarak +toka (kaç gün kalacağını ne yaşayacağını bilemezsin duşa girmek isteyebilirsin normal doğum olursa )(ben normal doğum yapmama rağmen 4 gün hastanede kaldım eşi içime yapıştığı için)
2 adet Eşarp (tesettürlü isen)
Göğüs ucu kremi (kesinlikle gerekli ben lansinoh aldım hiç yara olmadı elhamdülillah )
Terlik
Peçete +ıslak mendil + bardak+ çatal kaşık
Bebek için
Hemşireye verilecek takım (hemşire için 1 adet bebek bezi 1 adet takım +şapka eldiven+ battaniye alt açma örtüsü+zıbın+ağız mendili + ince müslim örtü+ çorap)
2-3 adet yedek takım
2-3 adet yedek zıbın
2_3 adet yedek çorap
2-3 adet yedek ağız mendili
2-3 adet yedek şapka
2-3 adet yedek eldiven
1-2 adet yedek müslim örtü (bebeğin yatacağı yere sermek icjn onu kundaklamak vs için )
Bebek temizleme pamuğu +1 paket ıslak mendil
Bebek bezi (kendinde kullanacak isen 1 küçük paket olabilir ben evden tekrar istemiştim hastaneye 15 tane koymuştum bebek sürekli altına yaptığı için yetmedi )
1-2 tane alt açma örtüsü (sulu yaptıkları için kurtarıcı oluyor )
Evin uzaksa ve kullanmak ister isen emzirme yastığı olabilir çünkü normal doğumda da dikişin vs olursa inşallah olmaz çocuğu emzirme pozisyonu doğru verdireniyebiliyorsun oturamadigin için
1 tane her ihtimale karşı yelek koyabilirsin
Zemzem suyu + hurma+ kuran+ Cevşen
Bana bunlar fazla kalmama rağmen gayet yeterli gelmişti miktarları azaltabilir sin çıkartıp ekleme yapabilirsin ortalama bir şey verdim kimisi süt sağma makinası biberon süt kaşığı emzik mama vs vs ama bence onlara ihtiyaç olunursa eşimiz veya ordan birileri illaki halleder diye düşünüyorum öncelik çocuğun anne göğsünü emmesi tutması vs olmalı o yüzden tercihine bağlı tabi şehir değiştirerek hastaneye gidiyirsan ve evinde varsa bunları da koyabilirsin elbette