Kızlar hastane çantasına neler koyacaksınız ? Biberon ve süt sağım makinası lazım eder mi ?
Bebeğe kaç takım kıyafet gerekir?
Kaç tane pijama takımı koymalıyım 2 yeterli olur mu ?
Lohusa Pedimi olmalı yoksa depend mi almalıyım?
Kızlar hastane çantasına neler koyacaksınız ? Biberon ve süt sağım makinası lazım eder mi ?
Bebeğe kaç takım kıyafet gerekir?
Kaç tane pijama takımı koymalıyım 2 yeterli olur mu ?
Lohusa Pedimi olmalı yoksa depend mi almalıyım?
Çok kısa bir süre kadın doğum servisinde çalışmıştım. Bir çok kadına süt sağım makinesi lazım oldu. Hatta o zamana kadar süt sağım makinesi almayanlardan eczaneden manuel alanlar oldu. Gözlemlerime göre manuel kullanımı daha zor. Bir süre sonra elin kolun yoruluyor.
Ben biberon kullanımını önermiyorum. Bence biberon anne memesinden uzaklaştırıyor. Ek mama verilecekse çay kaşığı yardımıyla verilmeli.
Gözlemlerime göre 3 adet 5li hastane çıkışı, 1 adet 10lu hastane çıkışı alıyorlar
Pijama takıminda 2 yeterli olur.
Depend memnun sayısı çok
Bu sefer hemşire değil de anne olarak tecrübe kazanmaya başladığım için yolun başındayım. @Gizem
Çok teşekkür ederim cevabın için biberon olarak kaşık biberonlar varmış onlardan alsam daha iyi olur o zaman elektrikli süt sağma makinası alayım yanıma depend tercih ediyorum bende o zaman
Bebek için: 2 tane hastane çıkışı biri 10 lu biri 5 li takım 2 tane tulum 2 tane zıbın biri uzunkollu diğeri kısakollu Çorap patik eldiven /yaka önlüğü bere mevsimine göre battaniye Kundak Pişik kremi Ağız silme mendili Müslin örtüsü Alt değiştirme örtüsü Puset Bebek bezi Emzik Anne için: 2 tane pijama takımı Lohusallık Lohusallık taç ve terliği Emzirme südyeni 2 tane Bol bol iç çamaşırı ve çorap Hasta bezi Göğüs ucu kremi Havlu bir büyük bir de küçük Diş fırçası ve macunu Makyaj malzemesi ve dedorant Kirliler için torba Islak ve kuru mendil Su ve atıştırmalıklar Şarz aleti Cüzdan Ve emzirme önlüğü
Hastane çantasını hazırladık mı? Neler koyduk veya koymayı planlıyorsunuz? Hadi listeleri paylaşalım
Şuan 23. Haftadayım. Çantaya ekleneceklerin alışverişini yapmaya başladım. Listeye yazmayanlardan ek olarak emzirme örtüsü koymak istiyorum. İlk başlarda yanımda biri varken emzirirken görmeleri beni utandırabilir. Allah Bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza versin
https://www.tiktok.com/t/ZMYsv7c4v/
Sizce aldıkları yeterli mi? Şarj aletini unuttu. Göğüs ucu kremi de almak gerekir mi?
@Mutlubiranne_1 aramızda en tecrübeli sizsiniz
Maşallah hər şeyini almışsın bişey kalmadı geriyə sanırım? Sən Temmuz’da bense Ağustos da inşallah
Tecrübemi size iletirim.
Bebeğe lazım olan şeylerden kaç tane kaç tane almak daha iyidir ?aslında bilgim var ama .ben az buldugum için soruyorum.
Ben de hala bunu araştırıyorum. Genelde hepsinden 3-5 tane alın diyorlar
Bebek çabuk buyuor diye aldiklarimiz az kullaniliyor bununicin soyluyorlar az alın diye .ablam almıştı 3 kıyafet .3 gülüm fılan.ama hepsi 20 gün sonra küçücük kaldı ,onuncin dikkatli olmak gerek zaten kucuck bebek birsuru kiyafeti neyapsin
https://vm.tiktok.com/ZMYn4yvSc/
@Hatice ben mayısın ikinci haftası çantamı hazırlamak istiyorum. Bana öneride bulunmak ister misin
@Zeyce bebeğiniz sağlikla gelsin
Teşekkürler cansu hanım ,
@Zeyce rica ederim. Çantamı hazırladığımda ben de size bilgimi paylaşırım belki birbirimize faydası olur
Çok sevinirim , iki pijama aldım kendim için terlik aldım onları koyacağım ve hasta pedi aldım. Bebeğe de çok yenidoğan takımı almadım çok çabuk büyüyorlar diye hastane çantasına 2 takım koyacağım yurt dışında yaşıyorum bebek doğunca direk kundağa sarıyorlar bebeği giydirmiyorlar buradaki hastanelerde , emzik , 5-6 bez ,1 biberon sütüm gelmezse belki takviye mama verilir diye onun dışında diğer şeyleri gereksiz görüyorum, ikinci doğumum olacak Allahın izni ile
Var ise eksik bana hatırlatırsanız çok sevinirim
Benim de ilk hamileliğim. Çantamı hazırlar hazirlamaz size yazarım. Yurt dışında bebek bezini hastane veriyor diye duymuştum. Burda sadece özel hastaneyse mamasını veriyorlar Diğer listeyi de gördünüz mü? Yine gördüğüm videoları da eklerim
İlk bebeğimde hastanede evet bebek bezini verdiler hatta ben hiç bez bağlamadım bebeğe hemşireler ilgilenmişti , yine de tedbiren koyacağım ne olur ne olmaz, diğer listeyi görmedim daha detaylı incelerim şimdi