Hapşırık bebeğe zarar verirmi?

Kizlar az önce iki kez ard arda hapşırdım,göbek etrafim o anda hafif ağrıdı,bebeğin plasentasi ön duvarda olduğu için biraz korktum.Kopma falan gibi seyler ola bilirmi hapşırırken?Bebeğin haraketlerini hiss ediyorum,29 haftadayim.

1 Beğeni

Yox can qorxma və ağlına elə şeylərdə gətirmə.Mənə hal hazırda pessary yerləşdiriblər düşük təhlükəm yaranmışdı deyə.Və ilk hamiləliyimdə servikal çatışmamazlıqdan düşük oldu.Mən də keçən həftə qrip oldum yüngül ancaq asqırırdım,qorxurdum birşey olar amma çox şükür heçnədə olmadı.:smiling_face:Asqırarkən ağrı məndə də olurdu həfif sancı kimi.

Çok geçmiş olsun canim,İnsAllah sağ salim kavusursun bebeğine​:two_hearts:,turkce yazmamin nedeni herkes anlasin diye​:face_with_hand_over_mouth:Benim aslinda ikinci gebeliğim,ben aslinda gebelikde grip falan olmam çok garip ama olmuyor​:smiley:Biseyler kaçdı burnuma havadan beklemediğim anda hapşırı verdim.Boşluğuma geldi acıdı karnim.İlk aklima bisey olurmu acaba diye geldi.İnsAllah olmaz bisey​:palms_up_together:t2:

2 Beğeni

Bir şey olmaz canım merak etme. Hapşırınca kasıldığın için ağrı hissetmişsindir :blush:

2 Beğeni

Çok tesekkur ederim canim​:hugs::palms_up_together:t2::two_hearts::tulip:

Polen alerjim var, cuma günü bol ağaçlıklı bir parka gittik ama çok kötü oldum. Arka arkaya defalarca kez. Lekelenmelerim bitti diye seviniyordum ama akşam eve gelince tekrardan başlamış olduğunu gördüm. Ertesi gün de hapşırmalar vs devam etti. Yatsı için abdest alayım dddim lavaboya girdim ama adet gibi kırmızı kanama , beynimden vurulmuşa döndüm. Hapşırık dışında hayatımda başka bi değişiklik olmamıştı ve dediğiniz gibi çok zorluyor rahmi.

1 Beğeni

Ayyy tamda korktuğum konuyu yazmışsınız inanın hapşırmada gines rekorlar kitabına girebilirim o derece çok hapşırıyorum ve her defasında içimde korku oluşuyor gidip kanama varmı diye ara ara kontrol ediyorum çok şükür şimdiye kadar bir şey olmadı ama hep korkuyorum bu sefer ki kontrolde hekime soracağım muhakkak

1 Beğeni

Bende hapşırıýorum,ama hiç takmadığım bir durumdu,bebege zarar verirmi diye.
Cunki hapşurmak oksurmek bebege zarar vermez.
Bogulurmuşcasına hapşurmak oskurmek hariç.
Normal oksuruk hapşuruk bir şey yapmaz. @Gulsen95 @baby_ugur

Teşekkür ederim bilgi için umarım öyledir

1 Beğeni

Allah yardimciniz olsun.Hamilelik sutecinde öyle ortamlardan uzak durmaya çalışın.peki doktora soyledinmi hap falan yazdimi?

1 Beğeni

Oturduğum sirada hapsirdiğim zaman mesaneme bir ağri giriyor bebekde ağırlaştı malum.Zarari yok deselerde yinede dikkat edilmesi gereken bir konu bence.Hematomam oldugu sureçde doktor rahim kaslarina guc dusmemesi gerektigini soylemisdi,kusma hapsirik oksuruk kopma alaninin kapanmasina izin vermiyormus

İngilterede yaşıyorum maalesef burada 20. Haftadan önce önemsemiyorlar bu tür şeyleri. Progestan kullanıyorum zaten, dinlenmeye, kendimi yormamaya çalışıyorum. Rabbim en hayırlısını en güzelini kolaylıkla bizlere nasip etsin inşallah :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Rusyada akrabalarim var onlar hamilelik boyunca3 defa doktora gidiyorlar
3-6-9 aylarda.Doktorlar her ay önermiyormus usm.Ben şahsen her ay bebeğimi gormeye gitmezsem telaşlanirim.İnsAllah canim,hepimiz sağ salim kavuşalim​:palms_up_together:t2::tulip:

3 Beğeni

Hapşurunca bebeğe zarar verir mi kızlar

1 Beğeni

yok ya birşey olmaz

2 Beğeni

Biz hapşırdık da bebek sirkeleniyor o kadar korkulu biseu yok yani

1 Beğeni

Çok şükür elhamdülillah Allah razı olsun :blush:

2 Beğeni

Bogulurmuşcasına hapşuruyorsan çok
Zararlı doktoruna danışmalısın.
Ama arada normal hapsuruk bir şey yapmaz.