merhaba kızlar ikili taramayı kaçırdık doktorumuz detaylı şekilde diğer tarama testlerini de anlattı fakat cok kararsız kaldım üçlü dörtlü taramayı önermeyen var öneren de fetal dnayı öneren var önermeyen var sadece detaylıya gir diyen de var kafam cok karıstı siz hangisini yaptırmıstınız yardımcı olurmusunuz
Merhaba benim doktorum dörtlü tarama testini önerdi kafamız daha rahat olur dedi yaptirdim herseyi temiz cikti sukur
çok şükür hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza alın inşallah , sanırım bende siz gibi yapacağım teşekkürler
Eğer bir sorun çıkınca aldırırm diyorsanız yaptırın tabi biz ne gelirse rabbimden dedik yaptırmadık fetal DNA yı ben sordum doktoruma zamanında anlattı karar verin dedi eşim kafamızı bulandırmaylm bence dedim bende tamam deyip rabbime bıraktım bi detaylı yaptırdık özelde şükür bişey çıkmadı birde şeker yüklemesi yaptırdım o kadar artık düzenli kontrollere devam ediyorz
yaa çok şükür sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah fakat ben bilgilendireyim sizi bu testleri yaptıran insanlar evlatlarını bir sorun çıkarsa aldırayım diye yaptırmıyor ki siz neye göre böyle düşündünüz benim hakkımda? ne gelirse rabbimden tabii uygulamayı da amacına göre kullanıyoruz sonuçta ki kararsız kaldığım için yaptıranlara sordum belki hiç yaptırmicam ilk gebeliğim ayrıca insan fikir almak istiyor tişikkirler
Bende arkadaşımıza katılıyorum eğer Allah korusun olumsuz bir sonuç çıktığı takdirde bebeği aldırmayı düşünmüyorsanız kesinlikle kafanızı bulandırmaya gerek yok.. ben 2li tarama testi yaptırmıştım ense kalınlığı da yüksek ölçülünce down sendromu riskimiz epey yüksek belirlenmişti.. bütün gebeliğim zehir oldu ne gecem ne gündüzüm kaldı uykuya hasret kalmıştım.. Rabbime hamd-u senâlar olsun ki bebeğim sağlıklı doğdu..
Sizinde bebeğiniz hayırla sağlıkla gelsin inşallah
Hicbirini yaptirmadim sadece detayli ultrason yaptirdim .
Merhaba, ben fetal dna,detaylı ultrason ve şeker yükleme yaptırdım. Bir sorun olursa aldırmak vs değil olay sadece bir sorun varsa önceden öğrenmek, anne baba olarak kendini hazırlamak ve hatta gerekiyorsa sağlık koşulları olarak ona uygun bir hastanede doğum yapmak. İlk başta ikili tarama yaptırdık, fetal dnayı gereksiz bulduk çünkü yaşımız genç genetik olarak sorunlu bir çocuk doğma ihtimali yaş ilerledikçe artıyor dedi çevremizde danıştığımız bazı sağlıkçılar. Sonra ufak da olsa bir risk göründü. Çünkü ikili, üçlü, dörtlü tarama testleri tamamen ihtimal üzerine yorumlanan testler. Oladabilir olmayadabilir diyor sonuçlar size. İlk gebeliğim şuan ama yine olsa kimseyi dinlemez yine yaptırırım. Yola kafam rahat devam etmek önemliydi benim için. Ha tabi işin maddi boyutu da var, fetal dna külfetli bir işlem, işin o kısmına bir şey diyemem. Ama bu testleri çocuğu aldırmak için yaptırıldığını düşünen insanları anlamıyorum. Ki böyle karar veren anne babalar da olabilir. Çünkü engelli ya da hastalıklı bir çocuk dünyaya geldiğinde bu konuşanlara değil anne babaya kalıyor tüm yük ve sorumluluk. Böyle kararlar başa gelmeden yorum yapılacak şeyler değil
Sizin hakkınızda düşündüğüm bir şey yok doktorum bu şekilde demişti bize ondan dedim yoksa sizi tanımam etmem kişisel algılamayın yani ayrıca yaptıran arkadaşıma down sendromlu olma ihtimali yüksek dediler hamileliği zehir oldu sağlıklı da doğdu bebeği şimdi keşke yaptırıp kendime eziyet etmeseydim diyor yani demek istediğim her ne olursa olsun kabulüm diyorsanız kafanızı bulandırmayın diye dedim ama o da yanlış anlaşıldı kusura bakmayın karar sizin istediğinizi yaptırın yaptırmayın tabi ben genel fikrimi düşüncemizi söyledim
Doktor yaptır diyorsa yaptır işlemi zor olan şeyler değil bir tüp kan ve ultrason görüntülemesi. Ben doktoruma tarama testlerini istemiyorum dedim oda sen bilirsin dedi imza aldı test zamanı geldiğinde izindeydi yerine bakanda sormadan yaptı bitince söyledi 2li tarama testi yaptık diye iyikide yapmışlar aklımda acaba yaptırdım mı sorusu yok yaptılar geçti gitti. ( 2li de yaş sebebiyle risk 3lü de yine yaş sebebiyle risk çıktı amniyo önerdi ama çok mühim değil tek risk yaş dedi) he risk çıksa bebeğime kıyar sonlandırırmıydım asla ama en azından bilir ona göre kendimi geliştirir önlemlerimi alırdım
Tabikii kesin birşey sonucunda durumu kabullenmek ve hazırlıklı olmak için iyi birşey ama hamileyken ihtimaller doğrultusunda hamilelik süresinin yok yere zehir olması da var benim de demek istediğim bu..
Onun dışında benim şu anki gebeliğimde detaylıda barsak parlaklığı çıktı, doktor fetal dna önerdi ve her halükarda doğurmayı düşünüyor musunuz diye de sordu evet deyince o zaman siz bilirsiniz dedi yaptırsanız da olur yaptırmasanız da..
Eğer bebeğinizin sağlığı hakkında kesin bir bilgi sahibi olmak istiyorsanız ikili, üçlü, dörtlü değilde daha kesin sonuçlar veren testleri yaptırabilirsiniz..
Bebeklerimiz sağlıkla gelsin inşallah
Amin inşallahh şükürler olsun bu durum çokça karşımıza çıkıyor çevremde de çok şahit oldum arkadaşıma yakınıma vs. aldır diye direten doktorlar bile vardı ki o insanlar da aldırmak için test yaptırmamıştı fakat şükürler olsun tam aksine arkadaşlarımın bebişleri maşallah sağlıklılar hiçte dendiği gibi olmadı yani demem o ki oluyor fazlasıyla karşılaşılıyor bu gibi durumlarla ne yazık ki gelene razıyız
Kısa ve öz teşekkür ediyorum
Uzun uzun ne güzel yazmışsınız bir o kadar da haklısınız ki teşekkürler güzel yorumunuz için benimde ilk gebeliğim çok heyecanlıyım herşeyi merak ediyorum bu durumda da çok kararsız kaldık eşimle doktorumuz hiçbirinin mecburi olmadığını zaten belirtmişti sadece tavsiye ediyoruz dedi bir hafta sonra tekrar kontrolüm var tekrar konuşacağız o yüzden buraya da sormak istedim
ay yok güldüm zaten okurken siz Eğer bir sorun çıkınca aldırırm diyorsanız yaptırın diye baslayınca cümleye kendi kendime dedim alt üstü akıl almak için bir soru sordum böylemi algılanıyor gercekten
Mrb benimde ilk gebeliğim banada çok yaptırma diyen oldu da ikili yaptım üçlü içinde kan verdim şuan ankaradym sonuç 15 güne çıkar dedi ama haftaya şehir dışına cıkıcam siirte yani orda sonucu öğrenblckmym acaba kimide boşver sonuca bakma diyor ama ne bilim içim rahat etsn istyrm ama fetal dna yapmıcam detaylıya gircm sadece sağlıkla alırız inşallah kucağmza
Yok doktorum da her şeyi ile kabulüm diyorsanız yaptırmayın aldırırım diyorsanız yaptırın demişti ben hiç art niyet aramadım doktorun dediğinden onun dediği gibi de direkt yazdım sorunuzdan o şekilde de anlamadım yani günlerdir hastalıkla boğuşuyorum açıkcası yanlış alışılır mı diye düşünmedim de uykusuzluktn kafa bi milyon zaten Bi konu olunca eğer doktorumla konuşmuşsam yardımcı olur belki diye görüp geçmemek için yazıyorum da demek ki yazmamak gerekiyormuş hassas dönem yanlış anlaşılabiliyor
Amin inşallah canınızı sıkmayın çokça dua edin negatif düşünceler uzaklaşsın sizden doktorum ilk gebeliklerde bu testlerin yanlış oran verip annelerin gebeliklerini stresli geçirdiğini söylemişti ki çevremde de çok oldu örneği rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah bende yaptırsam herhalde neden yaptırmadım ki diye içimde kalmasın kafamız rahat olsun diye yaptırırım sonucta her türlü bizimdir sizde canınızı sıkmayın bebiş hayırlı haberlerle gelecektir inşallah
Aa size de çok geçmiş olsun yani ben hiç görmedim yakınımda testten sonra bebeğini aldıran ya da teste bakalım sağlıklı ise doğururum değilse doğurmam diyen o yüzden garipsedim sizinle de alakalı olmayabilir bilemiyorum çokta önemli değil bir gebelik takip süreci var ve bu testler zorunlu değil ama öneriliyor sadece doğruluk payları değişiyormuş sanırım yaptıracaksak hangisini yaptırsak diye eşimle arada kalmıştık yaptırmayan bile kafasına göre yorum yapıyorken çevremden ben direkt buraya sormak istedim yaptıran annelere şimdi bir şeyler daha netleşti gibi uygulamanın amacı da bu zaten herkese tşk ederim
Teşekkür ederim sağ olun geçecek inşallah bugün görüntü var ses, yok bende hamilelikte bişey, de yapamıyorum derken doktorum bi hastam bu şekilde, deyip yaptırdı şimdi aldırmayı düşünüyo dedi tabi zor bir durum rabbim kimseyi böyle durumlara düşürmesin o yüzden de bize direkt öyle dedi sanırım bende doktorum dediği gibi yazdım sağlıkla sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım inşallah evlatlarımızı