Merhaba ben 6 haftalık gebeyim şuan neler yiyip içmem gerektiği hakkında araştırmalar yapıyorum siz neler yapıyorsunuz neler yiyip içiyorsunuz tavsiyede bulunur musunuz
Gebeliğin erken dönemlerinde folik asit ağırlıklı beslenme önemlidir. Folik asit desteği alıyor musun?
İlk üç ay bi şey yiyemedim mide bulantısı dan dolayı normalde kahvaltı yapmazdım ama şimdi 3 ana öğün 3 te ara öğün şeklinde beslenmeye çalışıyorum az az ama sık yiyorum bebeğim kilo alsın diye bende aldım bebekte aldım beslenmeyi şekillendirmedim ama sadece canınız istiyor zaten bi şeyler yiyip içmek aç olduğunuzu doruklara kadar yaşıyorsunuz
@Esmaa hoş geldiniz. Miyde bulantım yüzünden bişey yiyemiyordum. Ama kahvaltılık olarak hep haşlanmış yumurta yiyordum.
Aramıza hoşgeldiniz @Esmaa
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Ağırlıklı olarak et, süt, sebze bolca yemelisiniz. Bu süreçte abur cuburdan ve paketli gıdalardan uzak durmalısınız. Sağlıklı öğünlerle gebelikten önceki yeme düzeninize devam edebilirsiniz
Merhaba @Esmaa hoşgeldiniz kesinlikle kahvaltı yapılmalı
Gebeliginiz hayırlı olsun, ben hamile kalır kalmaz sabah bir kaşık ve gece yatmadan bir kaşık zeytinyagi içmeye başladım, çünkü kabızlık sorunum vardı ve gebelikte artıyor. Onun dışında kahvaltı için pek önemli bir değişiklik yapmadım sadece ekmeği kismistim 16. Haftadan sonra. Akşam yemeklerinde ekmeği tamamen bıraktım onun yerine pilav makarna gibi şeyler yedim. Gün içinde de yemeğe yüklenmeyin, süt,yoğurt,muz,badem,ceviz vb beni tok tutacak ve bebeği geliştirecek şeyler yiyorum. Yolunuz neşeli geçsin
haftamız aynı mide bulantısından dolayı bol bol meyve yiyorum