Günaydın arkadaşlar hamile olan veya doğuran annelere bir sorum olacak hamilelik sürecinde aile hekiminiz sizi tatanoz aşısı için çağırdı mi hemşirem dün aradi yarın aşı olmak için gelmen lazim dedi cok korkuyorum aşının bir sakincasi var mi sordum yok dediler biz zaten bu aşiyi hamilelere yapıyoruz dediler ben en son 2020 de aşı olmuştum ama 3 yıldan sonra tekrar olmam gerekiyormus bu konuda tecrübesi olan var mi lütfen beni aydinlatin gidip gitmemekte kararsizim
Korkacak bir durum yok. Yapılması gereken bir aşı sonuçta. Doğum anında bebeğin de annenin de mikrop ya da enfeksiyon kapmaması için gerekli bir şey. 5 aylıkken benim parmağım bıçakla çok feci kesilmişti, o vesileyle vurulmuştu bana. Sonradan sağlık ocağından da çağırdılar, vurulduğumu söyledim ve tekrar gerek olmadığını söylediler. Yapılması gereken bir aşı yani @Aynurugur144
3 gün falan kolda hafif ağrı dışinda hiçbir yan etkisi yok ben dd yaptirdim Allah korusun hamilelik esnasinda yada dogum aninda mikrop kapmaktan iyidir bence
Tamam cok teşekkür ederim kendim icin degil bebek icin korkuyordum daha once 2 3 defa olmuşum hani bebeğe bir yan etkisi olmasinda eyer doğumda falan mikroptan koruyorsa bugün gidip olacagim
Ben bir kez sağlık ocağındaki aşıyı bir kez de adacel aşısi oldum. Adacel olmak isterseniz sağlık ocağındaki aşıya gerek kalmıyor. Aralarindaki fark: sağlik ocağındaki tetanoz+difteri. Adacel tetanoz+difteri+boğmaca. Bebek dogduktan sonra bogmaca aşısi olasiya kadar bogmacadan koruyormuş. Benim kadin dogum doktorum tavsiye etmişti.
En onemlisi de doktorum tetanoz olmadan önce bana sor demişti. Sen de sor doktor ultrason ile bebek gelişiminde bir yerine bakıp ol ya da olma diyor
En son kaç doz tetanoz oldunuz. Tabloda koruma süreleri var.
Bizlerde böyle bir aşı yapıyorlarmı ve ya başka bir aşı yapıyorlarmı diye hiçbir bilgim yok ve doktorumda söylemedi.
İkinci dozum Eylül’ün 4 diye hatırlıyorum. Birazcık kolum ağrıdı. Ateşim hafif çıktı o kadar bir sıkıntı yaşamıştım 1. Dozunda
En son 2020 de olmuşum yani 3 yil önce ama 1 doz yaziyor dün gittim oldum kolum ve başımda çok agri yapti bu normal mi acaba
Kolda ağrı oluyor belki stresten başın ağrımıştır . Aşın hayırlı olsun
Bugün duş aldıktan sonra çok şükür agrim geçti biraz pinpinikli biriyim bir yerim ağıridigi zaman kafamda senaryolar üretiyorum özellikle hamilelik sürecinde bu cok artti gebelik insanda hassasiyet yapıyor herhalde annelik iç güdüsu bebeğe bisey olur mu kaygısından dolayi oluyor