Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak size geçen gün canim balik eti cekti taze yoktu bende marketten konserve dardanel ton aldim ama cekinerek yedim bazilari öneriyor bazilari önermiyor bu dönemde tüketen var mi bu konuda beni aydınlatırsaniz cok sevinirim ben balik cok seven biriyim bide ciğer de bir iki kere yedim oda erken doğum riski yaptığı tercih edilmiyormus sakatat yememeye ozen gösterum bir iki kez mecburen yediğim oldu misafirlikte yapmışlardi
@Betuesk arkadaşım ciğer konusunda çok tecrübeli
Ben de labne üzerine ton balığı sürmesini çok severim. Ton balığı faydalı ama konserve içinde olması zararlı diye biliyorum. Bir kereden de bir şey olmaz bence ben korkumdan yiyemedim
Benim diyetisyenim sürekli olmamak kaydıyla ton balığı yememin sorun olmayacağını söyledi, ben tüketiyorum açıkçası konserve ürün de. Cam şişeli olanlardan ziyade teneke konserve daha güvenli , havasının kaçma ihtimali bozulmaya neden olacağı için gıda zehirlenmesinden dolayı konserveyi önermiyorlar. Aldığınız ürünlere dikkat ettiğiniz sürece bir sıkıntı olmayacaktır
Benim yeni doktorum haftada bir balık mutlaka tüket ama ton balığı değil dedi. Bir yerde daha konserve yiyecek tüketilmezse daha iyi diye okumuştum. Her şey de olduğu gibi işlenmiş paketli gıdalar sağlıklı olmuyor. Sürekli olmadıkça bir sorun olacağını sanmıyorum.
Annem kardesime hamileylen konserve yemişti balık 2 ,3 kez . Bir sorunla karsilasmamisdi. @Aynurugur144
Ciğeri de ton balığını da sormuştum Hatta daha 2 gün önce tonbalığını sordum. İlk 3 ay tavsiye edilmiyor. Sonraki aylarda da çok sık sık yenilmemesini öneriyorlar. Ciğer için ayda 2 kez yiyebilirsin dedi. Tonbalığını da konserve olduğu için çok önermiyorum dedi. Hani normalde de zaten önermediğimiz şeyler diyorlar
Konserveden ziyade ton balığı dip balığı olarak biliyorum ve dip balıklarında ağır metal bulunma ihtimali yüksektir, hamilelere ve bebeklere pek önerilmez diye düşünüyorum.
İnşallah bisey olmaz bir kutu yedim 2 gün içinde tukettim ekmegin üstüne sururerek cekinerek yedim ama çünkü bende cok araştırarak hareket eden birisiyim umarim zararından cok faydası olur bir kereden bisey olmaz diyerek kendimi de kandirmak istemiyorum ama inşallah dediginiz gibi bisey olmaz
Yinede Dikkatli olun ama içeriğinde yüksek oran civa oluyormuş civa bebek icin zararli biseymis ben 5 aylik hamileyim daha yeni yedim oda cok canım çekti diye taze bulamadim nefsimi körertmek icin bir kutu yedim onu da keşke yemeseydim diye düşündüm durdum
Yaa inşallah her insanda durum ayni olmayabilir o yüzden dikkatli olmakta fayda var
Ton balığı cıva içerir ama sanılanın aksine çok fazla oranda cıva içermiyor diye biliyorum, tavsiyenizi dikkate alacağım
Umarim dediğiniz gibi orani çok yüksek degildir her yerde ayrı bisey söyleniyor insan ne yapacağını bilemiyor
Öyle kesinlikle, ne yaparsak yapalım hep bir yetersiz hissettiriyorlar kendimizi