Merhaba hamileyken çalışan var mı aranızda bir sıkıntı oldu mu kaçıncı aya kadar çalıştınız
Hamilelik ile ilgili bir risk yok ise çalışmakta zorun olmaz. Benim bir arkadaşım 32. Haftaya kadar çalıştı. Tabi masa başında iş yapıyordu.
Aslında yapışan işe göre çalışma süresi değişir bence. Kasiyerlik yapan biri mesela o kadar çalışamaz sanırım
Ağır bir iş olmadığı sürece, herhangi bir riskiniz de yoksa çalışabilirsiniz elbette
Arkadaşlar bakın ben iş güvenliği uzmanıyım normalde tehlikeli sınıf ve mesleğim son derece tehlikeli ve riskli malum inşaatlara gidiyodum falan son olarak hastaneyi verdiler bana ordada in çık radyasyon belirli yerler benim 2.ci ayımhenüz ama düşük riskim var ilk 4 ay doktorda rapor verdi tabi bizim ortak saglik guvenlik birimi bunu kabul edermi işlerine gelmedi cunku yetemeyince uzman oraya ginder buraya gonder olmuyo masa başı işim yoktu malum işten cıkmak durumunda kaldim bebeğim için çünkü ona gelen bana gelmiş olur nelerlikle doguruyorum 38 yaşından sonra o benim herseyim onun icin cikmak durumunda kaldim benim gibi isiniz varsa riske atmayin bide 35 yaş üstü iseniz olan bebeğinize olur Allah korusun
Bizler sürekli sahada olduğumuz için meslek gereği risk içeriyoruz olan bebeğime olacakti onun için dogrusu böyle olması arkadaşlar aranızda b sinifi is guvenliği uzmanı olan kisiler varsa veya a sinifi lütfen riske atmayın çocuk sakat bile olabilir Allah korusun yada düsük olur vs vs. Doğumdan sonra allahın izniyle bebeğim biraz büyüttükten sonra tekrar girip çalışmak istiyorum bende inş.yoksa bizim meslekte çok zor arkadaşlar bunu unutmayın bide belirtilerinizde epey varsa oda çok etkiliyor
Çok haklısınız
Merhaba mesleginiz nedir
Merhabaaa, Kalite Yönetim Müdürüyüm hamileligimin 33.haftasindayim ve 1 hafta daha çalışıp izine ayrılacağım planimda 37.haftaya kadar çalışmak vardı fakat işyerinde olan stres yonetimimi kendi içimde yapamadığım ve patronumun egolu kompleksli biri olması ve beni strese sürüklemesi sebebiyle 34.haftada ayrılmaya karar verdim.
Bu güne kadar çok zorlanacak bir sorun yaşamadım fakat bu kişiye ve hamilelik sürecine göre değişiklik gösterir.
özge Hanım hamileliğinizi sebep göstererek iş akdinizi sonlandiramazlar normalde, sizi işe bırakmaya mı zorladılar? Bence hakkınızı aramalisiniz
Ahh bu patronlar
Haklarimi aradım zaten mahkemeye veriyordum zor ikna ettiler yasemin hanım tazminat ihbar aralik maasinin tamami hepsi icin imzami attim kaşelerimide alıp cıktım yerime işlem yapmasınlar diye beni mecbur ettiler diyorum ya masa başı işimiz yok verdikleri yer belli mecbur edinceler beni hamile halimle sinirimi bozdular kac gundur mücadele veriyorum sonra tüm haklarimi almak icin ugrastim cok sukur sonuc verdi ama inanin hicbiri bebegimden degerli degil ben buna geç yaşta sahip oldum benim evladim herseyden kıymetli böylesi hayırlı olmustur dedigim gibi gezici sahada bizim işlerimiz malum
Hamile kadını işe alıyorlarmı ki?
Bide benim hamileligim biraz zor geçiyor her anne adayının farklı farklı belirtileri malum ama zorda geçse isterse beni öldürsede benim bebeğim için değer umrumda bile değil inanın gözüme bişey gelmjyor uyku halim falan var sürekli benim halim olmuyor gögüslerim baya acıyor duygusalım herseye ağlıyorum mide bulantılarım tat kayıplarım var yoğun şekilde ama genede idare ediyordum bi sekilde işe gidipte ama riskli işimiz bundada bir hayır vardır
@Özge67 özge Hanım öncelikle Rabbim kucağınıza almayı nasip eder inşallah, hiç bişey ikinizden önemli değil umarım herşey gönlünüzce olur dualarım sizinle