Hamileyken batıl inançlarınız oldu mu

Pek inanmam böyle şeylere ama hamile kaldığımdan beri yoğurt mayam tutmuyo 10 yıllık evliyim hiç olmaz çok güzel yogurdum olurdu bu beş aydır tüm yogurtlarim süzme yoğurda çevirdim​:see_no_evil::scream: elimi biseye atıyorum çürük çıkıyor sürekli bişi kırıyorum artık buna inanmaya başladım böyle şeyler yaşayan var mı merak ediyorum yoksa ben mi çok beceriksizlestim​:person_gesturing_ok::person_gesturing_ok::sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

:smile::smile: bunu diyince fark ettim bardak kırıyorum bende sürekli 3 senedir evdeki bardaklarıma gözüm gibi bakardım takım bozulmasın diye ama tek tek veda ediyorlar​:smile:

3 Beğeni

Ben unutkan ve kör olmaya başladım herhalde geçende markete gittik eşimle soğan seçiyordum çürük koymuşum hem de soğanın içinden patates çıktı kasiyer fark edip ayırdı bide domates koyuyordum domatesleri de hep çürük koymuşum onu da eşim fark etti :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: çok oldu böyle niye bilmiyorum

2 Beğeni

Off fena hallerdeyiz desenize :scream::scream: sürekli halıya yemek filan döküyorum üstüme dökuyorum ama en çok yoğurdun tutmayisina üzülüyorum napcam böyle yaa​:person_shrugging::person_shrugging:

Böyle şeylere hiç dikkat etmedim ama saçımı kesemk istiyorum annem hamileyken saç kesilmez diyo ama aşırı derece yıpranmış durumda ne yapsam bilemedim :sob:

Oda bir batıl inanç diye düşünüyorum. Ben 25 li haftalarda yaz başında kestirmiştim iyi ki de kestirmişim yazın çok rahattım. Aksi halde uzun saçla yaz hamileliği hiç çekilmezdi

1 Beğeni

Off vala deme deme iki aydir bunaldım artık hele doğumda yaparsam bu saçlarla nasıl olcak bilmiyorum doğumdan sonraya bırakmak istemiyorum annemden tirsmasam kestircem ya napayım artık biyolunu bulcaz :smiling_face_with_tear:

Neredeyse belime kadardı saçlarım tek seferde kısacık kestirdim valla internetten araştırdım tıbbi olarak veya dinen birşeyi varmı diye hiç bir şey yok hatta kestirmen daha iyi olur vucüdunun vitamini saçlarına gitmesin uzadıkça daha çok uğraştırıyor. Saç kestirirsen çocuğun ömrü de kısa olur derler falan diye hurafeler dolaşıyor da tövbe yarabbim de yaradan ömrümüzü saçımıza göre mi belirliyor çok saçma bence boyatmak sakıncalı ama kestirmek de birşey yok

1 Beğeni

Saç kestirme olayına inanmıyorum ya bende ama bu yoğurt her zaman güzel tutturup dört aydır tutturamiyo oluşuma taktım artık var bişi herhalde dedim pes ettim​:joy: bende ikinci çocukta kestirmistim valla :face_with_hand_over_mouth:

Yok kuzum valla 19 haftaligim daha bekleyemem ya çok var doğuma hem doğumda çirkin olsun istemiyorum kestiricem mecbur bende inanmıyorum ama annem sağolsun sterse sokuyo beni :rofl:

Ya kes gitsin ne alakası var :joy:

1 Beğeni

Kesicem valla koydum kafaya zaten :rofl:

Yaa benimde çok uzun saçlarım bide kapalıyım yaz boyunca geberdim daha hergün yıkıyorum terliyorum yine aynı. Kestirmeyi çok istedim hala da istiyorum ama böyle batıl inançlar insanın kafasını az da olsa karıştırıyor. Kestirmedim ama pişmanım doğumdan sonra ayaklanınca ilk işim gdiip saçlarımı kestirmek olacak. Normalde uzun saçı severim ama doğumdan sonra da sirekli saçıma vakit ayıramayacağım doğal olarak. Sadece yarım saate saçlarımla uğraşıyorum duşta çünkü. Çocukla mı ilgileneyim onla mı o yüzden doğumdan sonra kestircem bende Şimdi de 40 haftalık olduk yarın hastaneye yatışım var bakalım doğumum yarın olursa eğer eve geldikten sonra ilk işlerimden biri benimde :grin: