Benim eşimde öyleydi hemen sevinemem kaptiramam kendimi çok üzülürüm bişi olursa dedi şimdi 21 haftaligim illa gelip karnjmi opuyor
Canim erkekler kadinlar gibi degil duygularini hemen belli etmiyor. Kalp atisini duyunca eminim ki daha degisik olacaktir. Benim esimde cok net belli edememisti. Ama gobegimle yapisik geziyor
Benim esim de oyleydi kuzum 6 haftalikti ogrendigimizde kalp atisini duymadan sevinmeyelim dedi cunku dis gebelik olabilir dusebilir üzülmeyeyim dedi 8.haftada duyduk kalp atışını ondan sonra sevindi merak etme genelde erkekler oyle oluyo bizi üzmemek için bak simdi 38 haftaligiz doguma az kaldi içimiz içimize sığmıyor
Bende iki yıl sonra hamile kalabildim tedavi ile eşim öğrenince sadece çok şükür dedi kimseye söyletmedi 3. Ayım bittiğinde cinsiyeti öğrenince hadi isim seçelim dedim acele etme dedi çünkü hala ya bi şey olursa korkusu vardı eşimde sonuç mu ben koyacağım ismi seçtim ama o hala düşünüyor yani yanlız değilsin
Hayatım bu çoğu erkekte aynı. tam idrak etmeleri eve gelen bebeğin bir daha gitmeyeceğini farkettiklerinde anlıyorlar baba olduklarını
Biz daha duygusal erkekler daha mantık çerçevesi içinde bakıyor, biz anne karnına düştüğü andan itibaren anneyiz onlar doğum anından sonra baba olduklarını idrak eder endişe etme hepsi aynı
Benim eşimde öyleydi hamile belirtileri hic olmadığı için eşim inanmıyordu ta ki kalp atışını duyana kadar simdilerde karnimi seviyor konuşuyor bebegimizle
Gebeligin hayirli olsun canim sagsaglim kucagina al benim esimde oyle canim ilk 3 ay olsun oyle hamilesin dicem dedi sonra 4 5 ay olsun oyle severim dedi sonra 7 aylik olsun dedi simdide dogsun kucagima almadan hamilesin yada cocugumuz var demem diyor iyke boyle son 7 haftamiz kaldi Allah in izniyle kucagimiza aliriz
karnim oyle hic sevilmedi teklerini hissetigi halde .bebegimizde sıkıntı var acaba olecek diyemi bekliyor sonradan uzullmemek icin diyecegim ama ben bu surecte hep yanliz kaldim malesef .tek basima agladim tek basima guclu olmaya calistim .onu taşıyan sensin sende heyacan olur ama erkekler de o heyecan olmaz diyor .dogunca gorucem artik bakalim nasil tepki vericek esim simdide o gunu bekliyorum
Bende 5 sene sonra hamile kaldım çok tedavi gördüm sonra Rabbim kendiliginden nasip etti ilk test yaptığımda eşimin ilk dediği belki test yanlıştır hemen sevinme kan testi verdik yine hemen sevinemedi 3 hafta üstüste gittik üçüncü haftada yeni göründü kalp atışlarını duyunca o zaman sevinebildi sadece oda değil ben bile inanamıyordum hala da tam o duyguya giremiyor ama karnımı seviyor öpüyor resimlerine bakıyor alışmaya çalışıyor erkekler bizim gibi deil biraz zamana ihtiyaçları var
Hayirli olsun hayallerinize kavuşmuşsunuz. Benim de eşim oyle ultrason fotografini o kadar gosteriyorum hâlâ keseyi goremiyor bebeği baska biseye benzetiyo mutlu degilsin diyorum mutluyum ama belli edemiyorum diyor kac sefer mutlulugunu hissetmedigim için agladim üzüldük ama boşuna sonra karar verdim detaylı ultrason da kendisi gorecek gordugunde de mutlu olmazsa artik bisey demiyorum 18 haftalik gebeyim git gide alisti bu duruma senin esinde Alışır erkekler biraz gec anliyo dedikleri cidden dogruymuş yasayinca öğrendim. Uzme kendini bende kendimi o kadar uzdugume degmedi bebeğime zarar veriyorum boylelikle sende yavruna zarar verme eğitim gebeyken başlar unutma üzme sıkma guzel canini daha çok erken gebeliğin
Benim eşimde durumlar farklı güçlü durmaya çalışıyorum 2 yıl tedavi gördük aşılama vs olmadı sonra kendiliğinden hamile kaldım ve eşimin tepkisi aldırmak oldu ve ben ayrılma sürecine geldım sonra kabullendi beni bırakmak istemediğini söyledi şuan 16 haftalık oldu bebeğim ilk defa benimle birlikte kontrole geldi cinsiyet için ve bir kızımızın olacağını öğrendik bunun üzerine dünden beri benimle konuşmuyor aşırı sinirli ve öfke dolu bu bizim ikinci evliliklerimiz onun ilk evliliğinden iki kızı var benimse ilk evliliğimden üç kızım var hiç bi şekilde üzülmedim kafayı yemiş durumdayım ne yapcami gerçekten bilmiyorum
Allah yardımcınız olsun. Siz takmayın kafanıza üzmeyin bebeğinizi de kendinizide. Eşinizde fajrlı beklentideymiş galiba ama o da alışır. Çocuğun kzıı erkeği olmaz. Hayırlısı sağlıklısı olur. Rabbim içinizi ferahlatsın
Canım bizde de aynı durumlar yaşandı. Ben beş senelik evliyim tüp Bebek tedavisi ile hamile kaldım beşinci senede kaç yıldır uğraşıyoruz ki eşim de bende çok istiyorduk. Hamilelikten önce benden daha umutluydu ben acaba olmayacak mı diye üzülüyordum o diyordu hep olacak diye. Hamile kaldım dediğin gibi kalp atışına kadar hamile olduğuma inanamadi. Ama kalp atışını dinlerken ki o sevinci hala gözümün önünden gitmiyor. Sonra ultrason kontrollerinde de bebegi net bir şekilde görene kadar pek bir şey anlamıyordu ne zaman bebek şekline girdi o zaman sevinmeye başladı her gördüğünde. Sonra hele karnın büyüsün öyle diyordu karnım büyüdü, şimdi hamilesin işte dedi. Hareketlerini falan geç hissettiği için hareket ettiğine inanamıyordu. Şimdi konuş onunla diyorum sesini tanıyor diyorum yok diyor doğsun öyle konuscam karşılık vermesi lazım en azından bana bakması gülmesi lazım diyor. Biz rahmimizde var olduğu günden itibaren anne oluyoruz ve yaşıyoruz ama erkekler için bu böyle değil. Sonradan yasiyolar herşeyi. Bebeğini istemediği sevmedigi anlamına gelmez. Sabırlı ol canım.
Canım ben 15. Haftama girdim. Kalp atışını da dinlettim hareket ederken de gördü. Erkekler bu konuda son derece duygusuz ve tepkisiz oluyorlar. Biz kadınlar hormonlardan dolayı 5 katı hamilelikte duygusallasiyoruz. Sen kafana takip üzülme muhtemelen bunlar doğduktan sonra fln idrak ederler bende bilmiyorum inan
Benim eşim değil de ben öyleydim yalan olmasın . Beklenmedik bir çocuk haberi olmuştu bizde kalp atışını duyana kadar ben tam ikna olamadım olabilir mi diye bi de ilk gebelik benim . Belki o da öyledir duygularımla sevinmiştim ama mantık olarak kafama oturtamamıştım durumu 2 3 hafta böyle bi git gel durumum oldu şu an 16. Haftama girmek üzereyim kalp atışlarından sonra heyecan dorukta birşeyler alalım şöyle yapalım diye planlara giriştim . Yoksa eşim ilk günden öğrenir öğrenmez planlamalardaydı . Biraz zaman tanıyın eşinize belki duruma alışma aşamasındadır kalp sesini duyunca düzelir tepki vermeleri . Ama kimi erkek de tepkisiz olabiliyor kendi babam öyle benim de ne doğuma ne ölüme sevinip üzülmez içinde ne yaşar onu da en iyi o bilir ama dışarı göstermeyi sevmez her iki durumda olabilir kardeşim sen kendi iç dünyana bak içini ferah tut
Erkeklerin çoğu gebelik sürecinde ayni tepkilerde sanırım 22.haftaya geldik hareketlenmeye başladı diyorum daha çok uzak dur diyor çocuktan soğumak iştemiyomus içimizde bı canlı olması erkeklere ürkütücü geliyor herhalde elini koyup da hareketlerini bı turlu hissettiremedim huylanirmis
diyorum hep Allah kadınlık ve annelik görevini bize verdiyse vardır bir sebebi belki de bu sebepten daha karnimizdayken bağ kurup doğduklarında bizim kokumuzu sesimizi tenimizi istiyor bebisler benim eşim diğer kızım doğduğunda bile ilk bikac ay tam alışamadı şasi beşi bakıyor diye
ama şimdi kızından daha daha değerlisi yoktur
onlar sürece değil sonuca göre hareket ediyorlar mantiklari o yönde biz kocaman sarılalım bebislere
Benim eşimde öyleydi bi kalp sesini duyalım dedi daha sonrasında ki kontrollerde belli etmese de çok stresli oluyordu umursamıyormuş gibi ama kalp sesini duyunca rahatlıyordu bir yakınımız düşük yapmadı ama anne karnında bebek ölmüş o yüzden ilk zamanlar öyle birşey olursa diye korkuyordu hemen alıştırmıyorlar kendilerini moda girmiyorlar
Benim eşimde ilk ögrendiginde aşırı mutlu oldu ama sonradan tepkisizleşti ama 19 haftamda bebegi ultrasonda hareketli görünce ilgisi artti simdi durmadan arıyo oğlum nasil napıyo diye erkekler bizim gibi hissetmedikleri icin tepkisiz kalabiliyollar
Canim 9 ay boyunca esim tepkisizdi cunku bebek ana rahmine dusunce annelik duygusunu hissediyosun ama babalar dogduktan sonra kucagina alinca hissediyor benim esim mutluydu evet heyecanliydi amaa benim gibi degildiii dogduktan sonra oglumda oglummm dilinden dusmuyor gormeden duramiyorrr bagimli oldu babalar dogduktan sonra anliyorr ama anneler oyle degilll bekle kucagina alinca gor halini sen
Gebeliğin hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini güleceğim çünkü kendi halime
ben 2 kayıp yaşadım şimdi 2. Çocuğumu doguracagim Allah nasip ederse pazartesi günü. Oğlum 5 yaşına girecek. Düşün ki eşim daha geçen gün dedi ki ya bana birşey oluyor galiba baba oluyorum
Maalesef erkeklerin bazılarında şapşiklik var. Sanırım senin eşin de benimki gibi geriden gelenlerden. Hiç moralini bozma sen. Emin ol doğunca bebeğine senden daha iyi bakacaktır. Benim eşim benden iyi bakmıştı oğluma elhamdülillah. Geç idrak ediyorlar canım uzulmene gerek yok