Hamilelikte zerdeçal yenir mi

Mercimek yapmıştım içine de zerdeçal kattım alışkanlık olunca bi zararı olur mu zerdeçalın bilen var mı

2 Beğeni

Valla kışın bolca yedim ben canım. Mercimek çorbasının içinde, grip vs olunca sütün içinde falan kullandım. Doktorum yasak koymamıştı bana, bir yan etkisini de görmedim

2 Beğeni

Teşekkür ederim benim ilk hamileliğim daha çok yeni aile hekimi dışında henüz doktora da gitmedim o yüzden bişey olur diye korktum yemedim nette de bişey bulamadım bu konu hakkında

2 Beğeni

İnternette yanıtını bulamadığın soruları mucize teyzemize sorabilirsin :blush:

3 Beğeni

O kim :see_no_evil:ben bu uygulamayı 3 5 gün oldu yükleyeli girişi de 2 saat kadar oldu bilmiyorum affola​:see_no_evil:

1 Beğeni

İşte mucize teyzemiz yapay zekadır kendis. Oldukça zevkidir​:grinning:

1 Beğeni

Görüntüleme izniniz yok diyo oraya tıklayınca :pensive:

Hmm olabilir daha yeni kullanıcı olduğunuz için. Forumda vakit geçirdikçe mucize teyzeyi ve sohbeti kullanabileceksiniz

Merhaba @Tatlıheyecanım_3012 hoşgeldiniz :bouquet:
Diyetisyene zerdeçalı sormuştum pek önermedi

1 Beğeni

@MucizeTeyze hamilelikte zerdeçal tüketebilir miyim

Maalesef bu haftaki Mucize Teyze etkileşimleri kotasına ulaştınız

@MucizeTeyze hamilelikte zerdeçal yenir mi? Zararı var mı?

Hamilelik döneminde zerdeçal tüketimi hakkında net bir bilgi vermek için bir sağlık uzmanının görüşünü almanız önemlidir. Zerdeçalın aktif bileşeni olan kurkuminin, yüksek miktarda tüketildiğinde idrar söktürücü etkisi olduğu bilinmektedir. Aşırı tüketim zararlı olabilir.

Ayrıca, zerdeçalın kanı inceltebileceği ve karaciğer enzimlerini etkileyebileceği bilinmektedir. Bu nedenle, hamilelik sürecinde bu etkileri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Hamilelerin beslenme düzenlerinde büyük değişiklik yapmadan önce bir doktora veya diyetisyene danışmaları önerilir. Onlar sizin özel durumunuzu değerlendirerek size en uygun beslenme önerilerini verebilirler.

2 Beğeni