Hamilelikte zemzem suyu tüketimi

Merhaba anneler, komşum bana umreden hurma ve zemzem suyu getirecekmiş.
Hurma doğumu başlatıyor tüketemem ama zemzem suyunu doktoruma sormam lazım dedim.
Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

2 Beğeni

Bence içebilirsin ne olacak ki hurma da yesen 3-5 taneden tahmin etmiyorum doğumu başlatacağıni ben her gün 5-6 tane yiyorum bir şey olmadı yani tabii herkes de farklı olur

2 Beğeni

@Cansu Hurma doğumu başlatıyor zannediliyor fakat aslında öyle bir şey yok. Hurma gebeliğin ilk haftalarında günde 2-3 adet, gebeliğin son haftalarında da günde 7-8 adet tüketilebilir. Bebeğin beyin gelişimi için de çok faydalı. Bilinen yanlış şununla karıştırılıyor aslında ; hurma rahim kaslarını gevşetiyor ama bu doğumu başlatma anlamında değil. Normal doğum yapmak isteyen ve yapacak olan gebelerde kolaylık sağlıyor sadece. Ben bu konuyu eğitim aldığım birçok profesör hocama da sordum, kadın doğum doktorlarına da sordum, hepsi aynı cevabı verdiler :blush: Hurmanın doğumu başlatma özelliği yoktur yani, normal doğumu kolaylaştırma özelliği vardır. Hatta ben hastane çantama da koymuştum hurma. Doğumdan önce yemeğe izin verilmeyen saate kadar yemiştim. Enerji de vermişti üstelik :blush: Ben kendi öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim, elbette farklı görüşlere sahip uzmanlarımız da muhakkak vardır :blush:

3 Beğeni

Burası bana her gün yeni şeyler katıyor gerçekten. Her gün yeni bilgiler öğreniyorum. Ben de doğumu tetiklediğini düşünüyordum. Bilseydim başında yerdim :frowning:

2 Beğeni

@Betuesk Maalesef bu yanılgıya birçok kadın düşüyor :blush: Olsun, öğrenmenin yaşı yoktur :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Afiyetler olsun :blush: