Hamilelikte yumurtalıkta kitle olması hakkında

Merhaba arkadaşlar, ben bugün tam 6+0 haftalık hamileyim. Ve sol yumurtalığın da bir kitle olduğunu soylediler ama bu kitlenin ne olduğu henüz belli değil bir iki tanesi tümör gibi dedi biri içerisinde sıvı var gibi acaba 4-5 ayda geçer mi dedi yani ne olduğunu ne olacağını bilmiyorum yaşayan var mı yani doktor bana düzenli kontrol edilsin bebek büyüsün sağlıklı bir gebeliğe benziyor dedi diliyorum ki öyledir, lütfen yaşayan varsa bana bilgi verebilir mi

@Kubra0 hoşgeldiniz Arkadaşımdan duymuştum. Sezaryen olurken kisti alınmiştı.

Öyle alınıyor mu bebeğe bir zararı olur mu?

Bebeği tam zamanında doğdu. Bebeği de Allah’a şükürler olsun sağlıklıydı. Bu konu hakkında en kısa zamanda internetten de araştırmalarıma yapıcam.
Sezaryen ile önce bebeği aldılar sonra kisti aldılar

Rica ediyorum araştırın ben bakıyorum ama tümörlü bir yumurtalikta gebelik pek mümkün olmuyor ve şuan ben 6. Haftadayim kese var 4 mm her şey yolunda gidiyor dedi doktor sadece bı anda şaşırdım doktorumda baktı kitle patlamadikca ya da dönmediği sürece sorun yok dedi bebekle beraber durabilir bebeğe bir zarari yok dedi ama bir yandan korkankeb bir yandan sevineyim mi bilemedim ne yapacağımı sasirdigim bir konu oldu açıkçası ben daha önce düşük yaptım ve bu ikinci gebeliğim çocuk sahibi olmayı çok isterim tabi ki, şimdi 6 haftalık gebeyim ve önceki gebeligimde de bir kitle oluşmuştu ve 4. Ayda geçti acaba bu da öyle olabilir mi ben bunu doktora soyleyince 4-5 ay bekleyelim bı görelim bebek küçük dedi kontrol ederek gidelim falan dedi ama tabi ki aklıma takıldı yaşayan birileri ile istişare yapmayı çok isterim

1 Beğeni

Benim de ilk gebeliğim düşük ile sonuçlandı. Bu psikoloji çok iyi bilirim.
Araştırmalarıma göre kistlerin büyük bir bölümü hamileliğin 14. haftasına kadar kendiliğinden geçer. Tespit edilen kistlerden 6 cm’den küçük olanlar çoğunlukla yüzde 90 oranında kendiliğinden geçerken, daha büyük olanlar ancakyüzde 60 oranında geçer. kistten kaynaklı olarak kanama, ağrı gibi semptomlar ortaya çıkabiliyor ve bu da maalesef düşüğe hatta erken doğuma neden olabiliyor. Fakat sorunsuz bir hamilelik de mümkünmüş.
Sanırım biraz beklemek gerekiyor.
Benim kistim yok. Tecrübesi olan annemiz de yazsa daha güzel olur.
Doktorunuz da buna benzer ihtimallerden bahsetmiş.
İnşallah bebeğinize kavuşursunuz.
Sıradaki randevunuz ne zaman?

1 Beğeni

Salı günü bir ulturason randevum var, şuan bu kitle 1 cm dahi degil 34mm bu yüzden de tehlikeli gözükmüyor dediler iyi huylu ya benziyor dedi yani bu yüzden de sanırım bir süre bejlemek istediler ama önceki gebeligimde de 40 mm kist oluşmuştu

@Sona merhaba sende kist mi var acaba

Evet sen dinlenmeni iyi tut o gecici birsey bendedə var dinleniyorum

1 Beğeni

Aynen.Dinlenmeni bozmadiğin surece problem yok.Uzanikli olmaya çalis.O kendisi 3 cu aya kadar gidiyo

1 Beğeni

Korkma vallahi.Ben cok kotu bisey olduğunu sanip ne kadar ağlamisdim.Sonra annem soyledi ondada varmis.Ani sert hareket yapmadikca o kist kimildamiyo ve sorun yaratmiyo.Ve araba yolculuğu yapmamaya çaliş

1 Beğeni

Geçmiş olsun. Ben sizde kist olduğunu hiç anlamamıştım. İyi olmana çok sevindim. Kaç haftalık oldun :innocent:

1 Beğeni

Yapmamaya dikkat ediyorum tabi benim bunun ne olduğunu bilemedi doktorlar hatta tümör mu yoksa kist mi dediler benim önceki gebeligimde de kist olmuştu o yüzden onu soyledim öyle söyleyince de 4 aylıkken tekrar bakalım dediler inşallah bir şey olmaz inşallah boşa evham yaptığım bir durumdur :pray:

1 Beğeni

Allah daim seninle.Onunda izini ile hiç birsey olmayacak .Goreceksin
Sen kendini hep pozitive çek gerisini boş ver

1 Beğeni

İnşallah bu uygulama içimi aşırı rahatlattı çünkü benim ilk gebeligim düşük ile sonuçlandı ve diğeri bu şekilde gelişine korku heyacan endişe bütün duygular kaygılar ile buluştu yani kendimi sakinlestirmeye çalışıyorum ama aklımın hep bir yeri orada kalıyor diliyorum sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alalım birde üstüne tümör gibi falan denilince çok gerildim daha sonra kist oluşmuştu dediğimde doktora içerisinde beyaz bir sıvı olduğunu söyledi kitlenin ve bunun belki 4. Ayda geçebileceğini ve gidebileceğini aynı şekilde bir kist olabileceğini de söyledi anlayacağınız ne olduğunu da bilmiyorum emara gir dediler ama buna bebeğim dayanamaz ve bebeğimi riske atmak asla istemiyorum

1 Beğeni

Sen içini ferah tut inşallah yarın güzel haberler alırsin :innocent:

1 Beğeni

İnşallah benim içimi asiri rahatlattiniz gerçekten çok teşekkür ederim

2 Beğeni