Hamilelikte Yüksek Tansiyon

Dun geceden berı kendımı ıyı hıssetmıyorum tansıyonumda oynuyor carsamba gunude konturolum var ondan oncede acıle gıtmek ıstemıyorum bugunde kızım vaLa hareket etmedı tansıyonum bu sekılde normal mi

@admin @AcizBirKul @Hilal25

Tansiyonun yüksek. Bence acile git canım. Bu ertelenecek bir durum değil

Hamilelikte dinlenme anında normal kabul edilen tansiyon değerleri genellikle 110-120 mmHg sistolik (yüksek değer) ve 70-80 mmHg diyastolik (düşük değer) arasında değişir. Hamilelik sırasında nabız değerleri genellikle biraz daha yüksek olabilir çünkü vücut daha fazla kan pompalamak zorundadır. Normalde, yetişkin bir birey için dinlenme halindeki nabız 60-100 atım/dakika arasında değişirken, hamilelikte bu değer biraz artabilir. Hamile kadınlar genellikle dakikada 80-90 atım arasında bir nabız hızı yaşayabilirler, bazen bu değer 100 atım/dakikaya kadar çıkabilir.

Tansiyonun yüksek maalesef düşük olsa o kadar onemsemiyorlar benim geçen 9/5 di normal dedi doktor ama yüksek olursa sıkıntı bir doktor kontrolüne gitsen iyi olur ya da birkaç defa daha ölç baktın aynı düzey hiç bekleme

Bence acile gitmelisin ama özellikle bir hamile için yüksek bir tansiyon bebeğe etki eden en önemli faktörlerden biri de tansiyon maalesef bana bile ailemde çok sık rastlanıyor tansiyon hastasına diye bana da sürekli takip etmemi söyledi ben de sürekli ölçüyorum

Yatıs yaptılar :smiling_face_with_tear:

Ya çok geçmiş olsun iyi yapmışlar pas geçilecek bir durum değil maalesef doğumda bile çok zorluk cikartiyormus tansiyon Rabbim yardımcın olsun dikkat et kendine yine haberdar et Allah’a emanet

Gecmis olsun :frowning: atlatirsiniz insaallah

Sağolun :blush:

Bıan once kızımla cıkmak ıstıyorum​:smiling_face_with_tear:

Cnm yüksek bide bebğini hareket etmedi diyorsun rabbim kucağina almayk nasip etsin önlem al git hastaneye

Gecmis olsun canım benimde ayni senin gibiydi yuksek 13 le basladik 18 le hastaneye gittim .holter takıldı takipler tapildi cok sukur normale döndüm 2 hafta icinde .tabi bu arada serum da taktilar rahatlamistim .hamilelik ten oluyor dedi dr lar .ilac bile verilmedi o gun bugundur iyi tansiyonum .birseye stres yaptiysan ondan da kaynakli olur veya yedigin bisey tansiyonunu yukseltebilir mesela tizlu gidalar tuketmek …sen yinede hem dikkat et ama bu surecte dr un gormesi sart .

Yatiş yaptılar​:sweat:

Tansiyonunuz düştüğünü yüksek olduğunu nasıl anlıyorsunuz ben bilmiyorum

Çok geçmiş olsun

Senin nasıl vurgun oluyor ki bende gözüme ve ensem başim çok ağrinca yükseliyor bırakınca biliyorum birakmiş tansiyon öyle anladım tansiyonum var .

Çok geçmiş olsun canim

Kızlar hamilelikte tansiyon düşürmek için ne yapılabilir??

Doktorunuz size ilaç vermedi alfemad diye şuan bende tansiyon sorunu yasiyrm limon suyu iyi geliyor

Son zamanlarda bende tansiyon sorunu yaşadım ve yüksek tansiyondan ödem oluşuyordu alfamed kullanmaya başlayalı düştü ve odemlerde gitti alternatiflerle düşmedi hiç

Peki günde kaç defa kullandınız bende şuan kullaniyrm ama tansiyonum 14 13 lerde çıkıyor küçüğü de 9 10 larda sizin nasild8