Merhaba çiçek anneler Hamileliğimde 30. Haftada sonra yolculuğa çıkan var mı? Doğum için memleketime gidecektim. Doktorumun birisi -geç kaldın. dedi. (33 haftaya gireceğiz) diğeri -36. Haftaya kadar tedbirli olacak şekilde dinlenerek gidebilirsin dedi. Zaman ilerledikçe kafamda oluşan stres ve endişeleri azaltamıyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
Günaydın 31 haftalıkken yola çıkacağım ben, eğer uçakla seyahat edecekseniz doktorunuzdan “Uçuşunda herhangi bir sorun yoktur” yazılı uçuş raporu alacaksınız. Son 7 gün içerisinde alınmış olmasına dikkat edin, havaalanında bir sorun olmasın. 28-36 arasında raporla uçabilirsiniz ama 36.hafta itibarıyla uçuş komple yasak
- haftamda 22 saatlik yolculuk yaptık. Doktor izniyle bir problem olmadı
Bende memlekete adanaya gidecegim , kendi arabamızla gidiyoruz yol 9 saat sürüyor gidişim 28-30 hafta arasına denk geliyor . Dr uma gittiğim de demiştim ama bunla ilgili birşey demedi bana birşey olmaz Allah’ın izniyle kendi arabamız olacağı için dinlene dinlene gideriz inşallah. Benim hamile iken ilk uzun yolculuğum olacak bakalım Riskli bir durumun varsa druna mutlaka danış . Otobüsle yol cok uzunsa sıkıntılı olur, uçakda bazı şartlar var raporla alıyorlar sanırım. Bence Riskli bir durumun yoksa geç de sayılmazsınız diye düşünüyorum.
1 saat ara ile mola verip yürüyüş yapmak gerekiyor galiba, dolaşımı engellemesin diye
Hepinize çok teşekkür ederim hamileliğim sürecinde 3, 4 defa gittim geldim. Sadece birisinde kanamam ve ağrım olmuştu (4 hafta önce) henüz bir riskim yok. Yeniden muayene olup tekrar konuşacağım. İçimi rahattınız teşekkür ederim
Siz soylemezseniz onlar anlıyor mu hamile olduğunuz ve aynını küçük söylesem ne olur onlar anlar mk