Canım eşinin dediği gibi dinlenerek yaparsanız bı sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bende 16 haftalıkken falan yaptım yolculuk 3 saat gidiş 3 saat dönüş hiç mola vermedik bı sıkıntı yaşamadım ama daha küçük olduğu için mi bilmiyorum.
Bende istanbuldan manisaya gidicem 4-5 saat arası sürüyor gene. 20+1 olduk şuan. İki gün önce kontrole gittim doktor bir sıkıntı olmadıgını söyledi ama hamileliğin her döneminde seyahat önermiyoruz aslında dedi. Sorumluluk size ait bebeğin şuan ki durumunda olumsuz birsey yok dedi. İkilemde bırakmasıyla cok kararsız kaldım
Benim doktorum da uçak olsa daha iyi olur dedi ama kesinlikle gitme olmaz demiyor. Gidebilirsin de demiyor. Ben de o yüzden kararsız kaldım.
Bilemiyorum. Çok kararsızım bir de bunun dönüşü var. Gerçi dönüşte 1-2 gün Kapadokya konaklamalı yapacağız ama yine de korkuyorum.
Bende Elbistan’dan Adana’ya gitmiştim canım,5 saat falan…ama hamile olduğumu bilmeden çok uzun yollar gidip dağ bayır gezdim ben,iki üç tane şehir doktorunla görüş,dediğim gibi 15 dakikalık yürüme onerecektir
Teşekkür ederim canım benim 1 saat yolculuk, yarım saat ara ile çıkacağız bakalım yola.
iyi bayramlar dilerim
9 haftalık hamileyken uzun yola çıkmak şehir gezmek riskli midir ?
İlk 3 ay genellikle riskli kabul edilir düşüklerin çoğu bu dönemde gelişir ama illada bisey olacak diye bir kaide yok fakat uzun seyahat öncesi doktor kontrolünden geçip bunu doktorunuzla konusup onayını almanız yararınıza olacaktır. Size en dogru bilgiyi o verir bebeğin durumuna göre. Seyahat eğer kendi aracınızla olacaksa 1 saate arayla mola verip 10 dk kadar yürüyüş yapın bana önerilen bu sekildeydi
Hamileliğin 6 7 haftalarında yolculuk yapmak ne kadar sağlıklı uzun yolculuk tehlike varmıdır yapan varmı
Doktorunuza danısın bebeğin durumuna göre size en dogru bilgiyi o verir. İlk 3 ve son 3 önerilmiyor genelde ama doktorla görüsün bence
Merhaba kızlar 7+1 gebeyim yolculuk yapabilirmiyim acaba bu ayda yolculuk yapanlar varmı
Ben yaptım bu haftalarda sizin gibi araştırıp durmuştum öncesinde. Memlekete gitmiştim 1200 km lik yola hem de otobüsle. Ancak 2 hafta sonra bir lekelenme yaşadım orda progestan kullandim bir hafta. Kimisi plasenta tam yerlesmedigi için yolculuk yapmaman gerekirdi dedi kimisi alakası yoktur dedi. Doktor görüşü almak lazım
Ben bu gün yolculuk yaptım lekelenmem var
Kaç saatlik yol gittiniz
Ooo siz çok gitmissiniz benim en fazla 2 saat
Uçakla 3 saat otobüs 1
Çok gitmisssini
Bende 18 haftadamdayim iste ablama gitmek istiyorum findend kadar herhal bebegim 22 haftalik olur ama uzak treble gidecegim anca 5-6 saat yolda 2-3 aktsrma kararsiz kaldim
Eğer bir düşük tehliken yoksa yapabilirsin ancak saatte bir adimlayarak doktorum bu şekilde yapmamı önermişti
Doktorunuza danısarak karar verin bence o size suan uygun yada degil diye durumunuza göre söyler