Hamilelikte yemek yiyememe

Sevgili annneler , Hamileyken yemek yemediginizde yada yiyip her seyi tüm gün çıkardığınız zaman hastaneye gittiniz mi ? Ben ne yediysem cikardim bebeğim aç suan gitsem mi ?

@Hazne merhaba :rose: kaçıncı haftadasın

1 Beğeni
  1. Hafta, bebegim ac derken zaten normalde adam akilli beslenemiyorum bulanti yuzunden , benim düşüncem ac olmasi yoksa olmayada bilir

Bos mideye istifra etmek cok zorluyor beni

ilk aylarda siz yemeseniz de vücudunuz bebeğinizi besler Allahın izniyle merak etmeyin, ama bulantı için prizin/prilam gibi ilaçlar var doktorunuza sorabilirsiniz

1 Beğeni

@Hazne genel itibariyle ilk trimester zor ve sıkıntılı geçiyor senin durumunda çok normal inşaAllah bir an önce hafifler rahatlarsın. Ama çok şükür ki şuan bebeğin için bir zararı yok bu durumun. Hastaneye gidince serum takıp göndericeklerdir en azından biraz da olsa rahatlatır

1 Beğeni

Teşekkürler cevaplariniz icin , bu gun ictigim bulanti ilacini bile cikardigim icin ekstra korkmuştum, serum rahatlatır ise gideceğim

Bu konuda kendimi aşırı tecrübeli görüyorum çünkü ilk 3 ay asla bir şey yiyemedim aç ve baygın gezdim hatta o kadar aç kaldım ki idrarda keton 2 çıkmıştı ve yatış yapılıp serum verildi. Keton vucuda hicbir sey girmediginde vucudun yıkıma gecmesi anlamina geliyor siz düşünün… Hamileligin basindan itibaren her aksam acile gidip dayanamiyorum deyip serum alıyordum serum beni topluyordu azda olsa en azindan su kaybini önlüyordu ama gercekten her aksam acildeydim. Bebeğime hicbir zarari olmadi. Hamileligin ilk 3-4 ayi senin beslenmen bebegi asla alakadar etmiyor cunku kandan besleniyor zaten asiri minik oluyorlar yani ufacik bir tane kadar. Doktor istersen sadece suyla beslen bebege bir sey olmaz zaten vucut ilk 3 ay bilerek kendini kapatiyor sen disardan zararli bir sey yiyip bebegi etkileme diye demisti. Vucuttaki depolari kullandigi icinde yemem onu ilgilendirmiyomus. Ilk 3 ay kusun, aç kalin bebege asla dokunmuyor tabii benim gibi keton 2 cikmazsa ama kendiniz icin serum alabilirsiniz.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim açıklamanız icin esimin ailesi bir serum aldim diye bebege zarar vereceksin diye konusmalar yaptilar 1 gunde

Kesinlikle dinlemeyin onları vücut sıvı kaybetmesin diye her gun serum aldim ve asla yemek yemedim en azindan serumlarla gozlerimi acabiliyodum hicbir zarari yok korkmayin gerekirse doktorunuz bilgilendirsin ya da siz aciklayin onlara

1 Beğeni

Merhaba canim gebeliğin hayirli olsun. Ben de sen gibiydim bulantidan hicbir sey yiyemedim. Doktorum prilam dr diye bi ilac yazdi onun sayesinde gecti. Doktorun bi sor istersen

1 Beğeni