Hamilelikte yatış pozisyonu

Araştırmalarıma göre sola doğru yan yatmak öneriliyor ama sürekli sola yatmak zor sizce çokta fark ediyor mu yatış sekli

1 Beğeni

Tabi ki bebeğe giden oksijen kan miktarıni belirliyor yatış şeklimiz.Surekli zor oluyor evet ama ara sıra sağa yatıyorum :bowing_woman:t2:

Dikkat ediyorum valla sola yatmaya ama bi uyanıyorum sağ tarafta oluyorum inşallah çokta etkilemez

1 Beğeni

Benim doktorum istediğin gibi yatabilirsin demişti

2 Beğeni

Solda kan akışı bebeğe Daha çok oluyormuş galiba

1 Beğeni

Evet, öyle oluyor ama sadece sola da yatılmıyor ki :smiling_face_with_tear:

Arkadaşlar benim bildiğim yatış pozisyonunun bebeğe bir zararı yok neden sürekli sol deniliyor derseniz anne kalbine fazla baskı olmadığı için sol yatış öneriliyor

1 Beğeni

Canım merhaba,

Biz sola yatmaya çalışsakta ister istemez gece uyurken dönebiliyoruz. Gebelikte sağa yatınca tansiyon rahatsızlık hissetmiyorsan problem yok. Tabi gece ister istemez dönebiliyoruz , dinleniyorken sola yatmada fayda var.

1 Beğeni

Maalesef keşke yüz üstü yatılsa en çok özledigim yatış şekli :grin:

1 Beğeni

5 aylık hamileyim sağ tarafıma yatıyorum 1 saat sonra sırtım ağrıyor sola yatıyorum yine aynen o şekil bı sağ bı sol derken sabah sırt üstü uyanık buluyorum kendimi istemsizce oluyor

Bende çoğu zamn öyle kalkıyorum şuana kadar bisey olmadı şükür aklımıza geldikçe sola dönelim bişey olmaz Allah’ın izniyle​:pray:t2:

1 Beğeni

Her iki gebeliğimde de 7. ayıma kadar yüz üstü yattım ben :joy:

20.haftaya kadar yüz üstü hariç istediğiniz gibi yatabilirsiniz. Sağ tarafa yatınca kasıntı tıkanıklık kalp çarpıntısı hissetmiyorsanız, sağ tarafa yatmak sorun oluşturmaz :upside_down_face:

Ben yatamam heralde dogurana kadar :sweat_smile:

1 Beğeni

Valla 7. aya kadar yattım ben :grin:

Benımkıde

1 Beğeni

Çok sağlam bı doktordan dinlemiştim yatiş pozisyonunun bir önemi olmadığını hatta yüz üstü rahatsız olmasanız öyle bile yatabilirsiniz demişti :joy: