1 aylık hamileyim, vajinal kaşıntıdan dolayı günlerdir uyuyamıyorum, doktor ilac da yazamıyor, var mı bir önerisi olan, mahvetti bu kaşıntı beni
Merhaba Mucize Anne’ler topluluğuna hoş geldin. Gebeliğin hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Soruna gelirsek;
Hamileliğin erken dönemlerinde vajinal kaşıntı, çeşitli nedenlerle meydana gelebilir. En yaygın nedenleri şunlardır:
- Hormonal Değişiklikler: Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler vajinal bölgede pH dengesini etkileyebilir, bu da kaşıntıya neden olabilir.
- Vajinal Enfeksiyonlar: Gebelik sırasında artan hormonal seviyeler, özellikle maya enfeksiyonları gibi vajinal enfeksiyonlara yatkınlığı artırabilir.
- Artan Akıntı: Hamilelik sırasında vajinal akıntı miktarının artması da kaşıntıya neden olabilir.
- Cilt Değişiklikleri: Gebelik sırasında cildin daha hassas ve kuru olması kaşıntıyı tetikleyebilir.
Kaşıntının tedavisi için şu yöntemler önerilebilir:
- Temizlik ve Hijyen: Bölgeyi temiz ve kuru tutmak önemlidir. Hafif, kokusuz sabunlar ve sık sık iç çamaşırı değişimi faydalı olabilir.
- Pamuklu İç Çamaşırı Kullanımı: Nefes alabilen pamuklu iç çamaşırlarını tercih etmek, nemin azalmasına yardımcı olur.
- Sıcak Banyolardan Kaçınma: Sıcak banyolar enfeksiyon riskini artırabilir, bu nedenle ılık su kullanılması daha iyidir.
- Doktora Başvurma: Eğer kaşıntı devam ederse veya diğer semptomlar (kızarıklık, ağrı, kötü kokulu akıntı) varsa, bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir. Bu durumda reçeteli kremler veya ilaçlar gerekebilir.
Hamilelikte herhangi bir tedavi veya ilaç kullanmadan önce doktor tavsiyesi almak çok önemlidir. Kendi başınıza ilaç kullanmak veya evde tedavi uygulamak, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için risk oluşturabilir.
Öncelikle aramiza hoşgeldin @EDAAA bende de var kaşıntı icten degil dışarıdan ben hergun ic çamaşırımı değişirim ve ütüleyip giyerim birde bu benim gibi dışarıda ise genital bolgemizi temizlerken affedersiniz jiletle aldigimiz icin cikarken kaşıntı yapiyor ben normalde agda yapiyordum ama artik göbüş nedeni aile goremiyorum bir iki kere jilet ile aldim kasinti basladi tekrar kuaföre başlayacağım olmugor boyle çünkü bu benim fikrim benim gibi disari da ise kaşıntı bunlari bi dene
Aramıza hoşgeldin @EDAAA
Bende de çok oluyordu ama ben de Leyla’nın yaptığını yapıyordum. Her gün duş alıyordum, rahatlatıyordu o beni
Teşekkürler arkadaşlar, hoşbuldum, tavsiyeleriniz için sagolun evett jilet tetikliyo sanırım ama bende ciltte hassasiyet var sanırım uzun zamandır devam ediyo hamile olduğumu öğrendiğim için de ilaç kullanamıyorum, aklımdan çıkarsam bu durumu atlatmak daha kolay olacak sanırım
Benim tenimde hasas herseyi kabul etmez kucucuk bir tere degsem morari kabarir kizarir o yüzden dikket etmek gerekiyor canim agda yaptır ben yaptırdıgim sürece cok iyi geldi
Merhaba @EDAAA hoşgeldiniz fitilin iyi geldiğini duymuştum kullanan hamileler oldu
Hoşbuldum Cansu,maalesef fitil veremiyorlar ilk 3 ay
Hoşgeldiniz bende halende devam ediyor doktor krem yazmisti tek kullanımlık toz birde antibiyotik,vajinal fitil hepsini kullandım hiç biri iyi gelmedi sirkeli su ise yaradı. Sirkeyi suyla seyreltin bu suyla genital bölgeyi yıkayın bayağı kaşıntı geçiyor
Benim hmilelik öncesi olmuştu Allah’ım ne kadar kötü birşey sanki karnımın içi kasiniyordu fitil trivazol krem sabun her yolu denedim sıcak suyla sirkeyi karıştırıp yıkadım ne yaptıysam geçmedi bir türlü sonra doktor antibiyotik verdi eşinle beraber bir hafta kullanın dedi sabah akşam o işe yaradı en son benimki mantarmis ama enfeksiyon değilmiş ta karnimin içi kasiniyordu oylelikle geçti antibiyotik kullanırsanız eşinizle beraber kullanın derim bende işe yaradi
Hoşbuldum, teşekkürler, ben de yalnızca sirkeli su kullanabiliyorum maalesef fitil veya antibiyotik kullanamıyorum 1 aylık olduğu için