16 haftalık hamileyim ve vajinamda şişlik kaşıntı ve sızlama var benim gibi olan gebeler varmı çözüm önerileriniz nedir? Yardımcı olursanız sevinirim…
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Bı doktora gözüksen iyi olur akıntın var mı kokulumu mantar enfeksiyonu olabilir o yüzden en iyisi doktoruna muayene olman ama araştırmalarima göre
Hamilelik döneminin son haftalarında vajinada dolgunluk, karıncalanma, uyuşma ve batma hissi sanıldığının aksine erken doğum belirtisi değildir. Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur
Gebelikte vajina ağrısının, en önemli nedeni hormonal değişimlerdir. Özellikle relaksin ve progesteron hormonunun artması, doğum sırasında pelvik kas ve bağlarının gevşemesini sağlar. Bu hormonların artışı da anne adayının vajinasında ağrı hissetmesine neden olabilir.
Gebelikte vajinal kaşıntı genellikle hormonal değişiklikler, artan vajinal akıntı veya bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkabilir. Gebeliğin ilk trimesterında progesteron ve östrojen hormonlarındaki artış vajinal pH dengesini değiştirerek mantar enfeksiyonlarının oluşmasına zemin hazırlar
Kuzum benimde oyle doktor test yapti mantar var dedi krem verdi doktoruna bi soyle 5. Ayima girdim hala devam ediyo akinti faln da yapiyo hatta
Teşekkür ederim canım bende kontrole gittiğimde bir sorucam bakalım
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Geçmiş olsun
Enfeksiyon ya da mantar durumu olabilir, bence doktora gidin
Merhaba @Cgnr hoşgeldiniz geçmiş olsun
Hamilelik sırasında genital bölgede şişlik ve kaşıntı sorunları yaygın olabilir. Ancak, bu tür belirtiler ciddi bir sağlık sorununu işaret edebilir, bu nedenle doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. İşte genel olarak rahatlamanıza yardımcı olabilecek bazı öneriler:
-
Sık İç Çamaşırı Değişimi: Temiz ve nefes alabilir kumaşlardan yapılmış pamuklu iç çamaşırı kullanmak, genital bölgeyi temiz ve kuru tutabilir.
-
Ilımlı Sıcaklıkta Duş: Aşırı sıcak su kaşıntıyı artırabilir. Ilımlı sıcaklıkta duş almak daha iyidir. Parfüm içermeyen nazik temizleyiciler kullanmaya özen gösterin.
-
Soğuk Paketler: Kaşınan bölgeye soğuk paket uygulamak, şişliği hafifletebilir ve kaşıntıyı azaltabilir. Ancak, direkt olarak cilde temas etmemesi için bir bezle sarılmalıdır.
-
Vazelin veya Saf Zeytinyağı: Doktorunuzun onayıyla, hafif bir jel veya vazelin uygulamak, cildi nemlendirebilir.
-
Kolonya ve Parfüm İçermeyen Ürünler: Parfüm, alkol veya renklendirici içermeyen hipoalerjenik nemlendiriciler kullanmak önemlidir.
-
Doktorunuzla Görüşmek: Genital bölge sorunlarında kesin bir tanı ve tedavi için doktorunuza başvurmalısınız. Genital enfeksiyonlar hamilelik sırasında daha yaygın olabilir ve profesyonel tıbbi yardım almak önemlidir.
Bu önerilere rağmen rahatsızlığınız devam ederse veya şiddetlenirse, derhal bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.
İlk gebeliğimde bende de olmuştu şişlik. Gün geçtikçe arttı. Bartholin kisti oluşmuştu. Doktoruma gittim hemen, kadın kadına neden bunu yapar bilmiyorum, ilk gebeliğim , bilmediğim de belli , yaşım senden küçük bana sadece kistin adını kağıda yazıp verdi, ben de normal o zaman diye tedirgin olmamıştım. İnternette de bi şey yazmıyodu patlayabilir dahil hiçbir bilgilendirme yapmadığı için 3,5 aylıkken 15 gün sonra kist büyüyüp patladığında düşük yaptığımı sandım. Siz siz olun doktorunuzu soru yağmuruna tutun. Açıklama yapsınlar. Benim gittiğim doktor özeldi bir de