Merhaba kızlar evlendiğimden beri uyuzum var aşırı hala geçmedi 5 aydır evliyim ve 4 aylık da hamileyim. Benimle aynı sorunu yaşayanınız var mı acaba varsa eğer atlatabildiniz mi atlattıysanız da ne şekilde neyi nasıl uyguladınız bilgi verebilir misiniz rica etsem çok kötüyüm uyuyamıyorum kaşıntıdan.
@12345Cansu doktorun seni dermatolog’a yönlendirmedi mi. Mutlaka gitmelisin çünkü yeniden bulaşmaması için eşinle eş zamanlı tedavi olmalısınız. Tüm giysi, çarşaf ve havluları 60°C’de yıkayıp ütüle. Yıkanamayacsk olan eşyaları akarların ölmesi için 3-4 gün hava almayan poşette beklet.Soğuk kompres geçici de olsa rahatlık sağlayacaktır. Ve yulaf ezmesi banyosu tavsiye ediyorum. Hazır çekilmiş yada evde sende alıp çekebilirsin. 1 su bardağı yulafı tülbent yada çorabın içine koy ağzını sıkıca bağla küveti ılık suyla doldur yulafı içine koy ve bastır süt rengi gibi görünüm oluşuna içine gir 15-20 dk bekle durulanmadan çık ve mutlaka hipoalerjenik nemlendirici krem kullan, eğer küvet yoksa 2 kaşık kadar yulafı 1 bardak suyla karıştır kaşıntı olan bölgelere sür 10 dk bekle sonra durulan ve nemlendirici sürmeyi unutma.
Dermatologlara gittim lostonlar kremler vs hiçbiri işe yaramadı eşiminki geçti o hap kullandı ama bana veremediler gebe olduğum için hiçbir şekilde geçmiyor bu illet çok kötü bişey.
Nasıl ya dermatoloji bi krem yazmıştı bize karışım yaptırmıştık 3 gün kullanmıştık geçmişti
Size verdikleri krem karışım kükürtlü vazelinli kötü kokulu birşey miydi acaba ??
Gebelikte kullanabilir misin bilmiyorum onu öncelikle bir doktoruna danış ama ben beyaz sirkeyi seyreltip pomad şeklinde kullanarak geçirdim uyuzu
Su mu kattınız içine yani seyreltme ne oluyor ? Bir de gebeyken mi uyuzdunuz siz de benim gibi ?
Uyuz olduğuna emin misin belki de kullandığın çamaşır deterjani veya yumuşatıcı yüzünden olabilir. Çamaşırları nı yumuşatici kullanmadan ve ekstra durlama yaparak yıkamanı öneririm ve bu sürede vucuduna krem losyon ve parfüm sıkma 1 hafta dene.
Yok kaç tane doktora gittim hep uyuz dediler sadece biri böcek ısırığı dedin anlamadığı belliydi onun da.
Yok güzelim ben gebeyken değildim o yüzden doktoruna sor da bir zararı olursa riske atma hiç, hafif ılık su ile seyreltiyordum asidi cildimi yakıp tahriş etmesin diye ancak o şekilde geçti. Wilkinson pomad, metrin filan vermişti doktor ama hiç bir işe yaramadı eziyetten başka da bir şey olmadı benim için. Gebelik söz konusu olunca da kullanamıyorsun öyle her şeyi çok dikkatli olmak gerek ciltten emilip bebeğe zarar vermesin diye.
Pekii çok teşekkür ederim. İnşAllah geçer benimki de bir an önce.