Pastörize edilmemiş süt ürünleri. Çiğ veya az pişmiş etler ile bakteriye çok açık olan sakatatlar. Sucuk, salam, sosis. Pişmemiş veya füme balık, midye, istiridye, karides.Çiğ veya az pişmiş yumurta. Gazlı içecekler ve fazla çay, kahve. Hazır meyve suları. Bitki çayları. Sigara, alkol. Mezgit, levrek, lüfer, barbunya, kefal ve kalkan gibi derin su balıkları. ((Yüzey balıkları olan; hamsi, istavrit, palamut ve uskumru rahatlıkla tüketilebilir. Somon balığı, ton balığı, sardalya, beyaz balık, alabalık ve uskumru da gebelik döneminde tüketilebilecek balıklardır.)) Çok fazla dereotu ve maydanoz. Yapay tatlandırıcılar, katkılı renkli gıdalar.İyi yıkanmamış sebzeler.İyi yıkanmamış sebzelerdeki bakteriler, hamilelik döneminde tehlikeli durumlar yaratabilir.
8 Beğeni
Ay ben balığı yağda yapıyordum kızarmış oluyormuş o bende fırında değilde tavada seviyorum ya bu beni üzdü