Merhaba hanımlar, normalde genetik olarak tiroid geçmişim yok. Öncesinde bir hastalığım da yok. Gebelik öncesi tiroidlerim normal. Ama şu iki haftada tiroidlerim 0.05 çıktı. 17+5 hiç kilo alamadim aliyorsam da geri veriyorum. Hiç bu durumda olan var mı? Endokrinoloji bölümü ile görüştüm bugün. Tekrar kan verdim pazartesi ultrason ile bakılacak. Bebeğe etkisi varmıs bunun. Ama endokrinoloji doktoru önemli değil ilaca gerek yok falan dedi. Meternal hastalıklardaki doktorum da tam tersi bebek için çok önemli olduğunu söyledi. Yine moralim bozuk. Tam genetik testi temiz çıkmışken birde şimdi bununla uğraşmak… çok yoruldum
Bebeğe etkisi oluyor.Bende yüksekti hamilelik bitene kadar ilaç kullandım.Geçmiş olsun.
Yuksek oldugu icin ilac kullanıyorum bende suan dengeli gidiyor
Ne gibi etkisi oldu sizin?
Ya yüksek olunca çare varda düşüğe sorun sanırım. Çok çarpıntı falan yapıyor iştahım da iyice azaldı bu durumdan dolayı.
Yalnız tiroidinizde bence sorun var cihaz sorunu olabilir 0.5 bir değer değil bence ben bugün iki bölüme ayru kan verdim biri endokrin biri de kadın hastalıkları endokrinde 2.8 çıktı normal bir değer kadın hastalıklarında 0.0 çıktı doktor cihazda laboratuvarda sorun olabileceğini söyledi benim değerim 19 du diger t3 8 di şuan biri 10 biri 2.8 çıktı benimde çok yüksek 10 olan sıkıntı ama bence yüksek olan sıkıntı düşük olan iyi bişey kaç yıldır biliyorum hamilelikte normal tiroid yükselişi ama doktor kontrolü altında olursanız sıkıntı olmaz o yüzden sıkıntı yapmayın kendinize tekrar kan verin doğru sonuç çıkar
Ben bu ay ameliyat olacaktım ama rabbim karşıma bir bitki çıkardı yoğurt otu diye çay gibi demleyip içtim iki kere günde ve bir ayda değerlerim yarı yarıya düştü ameliyata gerek kalmadi bana doktorum demişti bu değerle hamile kalamazsin diye kalamadim da zaten ama şuan düşüyor değerler umarım en kısa zamanda nasip eder rabbim
Evet canım, benim doktor da başka hastanede de yaptır dedi. İkisini de farklı iki devlete yaptırdım ikisi de aynı sonuc. Ama benimkisi 0.0598 yani sıfıra yakın nerdeyse. Şimdi başka testler de istediler. Ultrason falan çekilecek. İnşallah dediğiniz gibi bebeğe birşey olmasın da. Hamilelikten de olabiliyormuş. Çünkü iki ay önce normal degerken biranda 0.0598 olması hormonlara bağladılar. Ama kadın doğumcu da bebek zihin gelişmez büyümez diye beni korkuttu. Korkuyla geçecek 9 ay sonra psikolojimiz normal olsun diye bekleniyor. Ah ah…
Merhaba
Bende 9 haftalık hamileyim şuan ve şiddetli bulantılarım sevebiyle 2 gün hastanede kaldım. Aynı sizin gibi tsh ım çok düşmüş. T3 ve t4 normaldi. Ama çok çarpıntım oluyor siz ne yaptınız? İlaç kullanıyor musunuz? Nasıl oldunuz
Merhaba geçmiş olsun. benim hala çok düşük bebek kilo alıyor ama ben aynı kilomdayim hemen hemen. Nodül var mı diye bakıldı mi tiroidlerinize? İshal çarpıntı halsizlik iştahsızlık var hala ama ben zorla yiyorum. iyotsuz kaya tuzu kullanıyorum. Yeşil yapraklı sebzeler kabak vs yemiyorum ki ishalim artmasin diye patates tavuk ceviz muz gibi bir beslenme ayarladım kendime. İlk üç ay 8 kiloya yakın kilo vermiştim. 27 haftaya yakınım şuan. Kontrollü geldik bu zamana kadar endokrinoloji ve kadın doğum ile ama artık bıraktım endokrinolojiyi. 30. Haftada sağlık ocağından TSH değerine baktiracagim eğer çok daha düşmüşse endokrinolojiye gideceğim doktor öyle söyledi. İlaç vermediler çünkü gebelik öncesi tsh değerim normal olduğu için. Bizim tiroidimiz çok olduğu için bebeğe bir hasar vermiyormuş sadece bizi etkiliyormus. Güzel yanı hiç kilo almadan sadece karnım büyüyerek bu zamana geldim ben. Yan etkileri de nazar boncuğu oldu yapacak birşey yok. Doğumdan sonra düzelir diye umut ediyoruz.