Hamilelikte Sucuk yemek?

Az önce bayağı bi yedim valla :melting_face: nasılsa her gün yemiyoruz arada yemenin zararı olmaz bence

1 Beğeni

Korede 1 1.5 saat uzagimizda turk sucugu satan yer hamile kaldigimda buzlukta son vardi ondan bari yiyim dedim daha yemedim uzak olmasi avantaj mi dezavantaj mi anlamadim :sweat_smile: helal marketlerde ozbek sucugu var ama bizimkinden farklı :smiling_face_with_tear: o yuzden direk uzak duruyorum artik salam sucuk sossis :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

İlk hamileligimde abur cubur istese bile kaynanam gil yedirmedi artık 4.de yiyorum :blush:

1 Beğeni

Kimler Sivrihisar sucuk festivaline geliyor

Canim asiri ketcapli sucuklu tost cekti sucuk onermiyorlar yesem ne olur

Yok alkol kulanmiyorum zaten canim asiri cekiyo esim de ye diyo annemler yok yeme diyor bugun yapip yiycm

Az yersen zararı olmaz iyi pişir sucuğu fazlaya kaçmazsan zarar gelmez

Tmm teşekkürler

1 Beğeni

@Elifelmass nefsine zulmetmeye hiç gerek yok sık sık ve fazla miktarda tüketmediğin sürece sıkıntı olmaz Allahın izniyle, yap afiyetle ye :hugs:

Tam teşekkürler canim :white_heart:

1 Beğeni

Güvenılır yerden kasap sucuğu yıyebılırsın . Bende ara sıra yıyorum

Evet kasap sucugu yiycm canim

1 Beğeni

Abartmadan yemekten bir şey olmaz bence. Doktorum bu konuyu ayrıntılıca anlatmıştı hamileliğimin başında. En çok çiğ et tüketilen ülke fransaydı galiba. Orda bile çok çok düşük oranda toksoplazma görüldüğünü söylemişti. Ki biz pişiriyoruz.

Ben marketlerdeki markaların hiçbirine güvenmiyorum. Et tavuk sucuk hepsini sadece akdeniz toros kullanıyorum. Helal ve temiz içerik olduğuna emin olduğum tek marka

1 Beğeni

Doktora sordugumda aciklama yapmiyorlar tabi bu dönemde herkes bilmislik ypiyor yok sunu ye bunu yeme yok o oyle bu boyle

1 Beğeni

Evet herkes çok fazla fikir sunuyor. Beni başka bir doktor o kadar korkuttu ki toksoplazmadan balkon kapısı açmıyordum kuş güvercin geliyor nolur nolmaz diye. Etin poşetine bile dokunmuyordum. Psikolojim mahvolmuştu. Doktorumu değiştirdim ve bu doktorum da aşırıya kaçmadan çok da bir tehlike olmadığından bahsetti. Ben yine de içim rahat etmediği için pişmeyen (salam gibi) yemiyorum ama canım istedikçe pişirerek sucuk sosis salam yiyorum. Mesela pizza üstünde salam yiyince o istek gidiyor. Temiz içerikli bir marka olması da önemli tabi çok araştırdım markayı torosa güveniyorum sadece

Bilgilendirdiginiz icin teşekkürler bnde oyle ypiyim sagolun

1 Beğeni

GEBELİKTE İŞLENMİŞ GIDA VE ET ÜRÜNLERİ KESİNLİKLE YASAK…! ÇOK CANIN ÇEKİYOSA 1YUVARLAK DİLİM İYİ PİSMİS SEKİLDE YİYEBİLİRSİN. ONUDA NEFSİNİ KÖRELTMEK İÇİN… SALAM SOSİS SUCUK PASTİRMA YASAK…! ödemlerin neden var sanıyosun bacım böle kötü tavsiyeler vermeyin birbirinize aksine yememek icin şurda doguma ne kaldı diyip birbirinizi dirayetlendirmeniz lazım

3 Beğeni

Kacinci haftadasin bilmem ama 30.haftadan sora sende konu acarsin nasilsa ödemlerimle baş edemiyorum tavsiye verin diye :rofl:

Ben düzenli spor yapıyorum 32. haftamdayim hiç ödemim yok diyebilirim. Doktorum da beslenme konusunda işlenmiş gıda ve dip balıklarının kontrollü tüketilmesi konusunda uyarmıştı ben de iyi pişirerek aşırıya kaçmadan herşeyi yiyiyorum açıkçası :sweat_smile: tabiki herkesin bünyesi geçirdiği hamilelik farklı o yüzden kesin ye ya da yeme diyemem ama doktoruna danışıp fikir almanda fayda var :cherry_blossom:

39+6dayım evet biraz var ödem ama dinlenince geçiyor öyle çok rahatsız etmiyor :joy: öyle olsa doktorum kesinlikle yasaklardı zaten

1 Beğeni