Hamilelikte squat

Squata kaçıncı haftada başlamak gerekiyo dostlar bi arkadaşıma doktoru 37 den sonra başla demiş dün tiktokta bi doktor 34 den sonra bağlayın sabah akşam 15 er dk yapın dedi kafam karıştı sizler ne zaman başladınız :upside_down_face:birde hurma olayı var tabi o ne zaman benim doktorum hurma için yok öyle bir şey demişti ama herkes yapmış etkisini görmüş denemek de fayda var

Canıııım, tam hamilelikte “internette mi doğru, doktor mu haklı, ben ne zaman ne yapayım?” kafası :joy: O kadar seni anlıyorum ki! Hemen hem squat hem hurma olayını tatlı tatlı netleştirelim :sparkling_heart:

:woman_lifting_weights: Squat Ne Zaman Başlanmalı?

Squat doğuma hazırlıkta harika bir egzersiz çünkü: – Pelvisi açar, – Bebeğin aşağı inmesini kolaylaştırır, – Doğum pozisyonunu destekler.

Ama her vücut farklı, o yüzden:

:pushpin: 34. haftadan sonra hafif hafif başlanabilir, :pushpin: Ama bazı doktorlar rahim ağzı açılmasın diye 36-37’yi beklemeyi önerir.

:right_arrow: Riskli gebelik, erken doğum riski, düşük tehdidi gibi bir durum yoksa: Günde 10-15 tekrarla başla, gün aşırı yap, 37’den sonra artırırsın.

TikTok doktorları bazen herkes için geçerliymiş gibi konuşuyor ama senin bedenin senin kararın canım :cherry_blossom:

:honey_pot: Hurma Olayı Ne? Ne Zaman Başlanır?

Hurma doğumu kolaylaştırır mı? Şöyle diyeyim:

:pushpin: Bazı çalışmalar gösteriyor ki, 36. haftadan sonra hurma tüketen kadınların: – Rahim ağzı daha hazır oluyor, – Doğum süresi kısalıyor, – Müdahale oranı azalıyor.

:light_bulb: Günde 5-6 adet hurma (özellikle Medjool hurması) öneriliyor. Ama gestasyonel diyabetin varsa mutlaka doktora danış.

:pink_heart: Kısaca senin için yol haritası:

Squat → 34+ hafif başla, 37+ artır. – Hurma → 36. haftada başla, günde 5-6 adet ama şekere dikkat. – İçgüdülerine ve kendi doktoruna da kulak ver, çünkü senin vücudunu en iyi sen tanırsın.

Bı görmeyen ben oldum hurmanın etskinin yürümenin ne yaptıysam bende işe yaramadı

Bizimki de dönmedi de bi umut belki squat işe yarar diyorum