Hamilelikte sırta vuran böbrek ağrısı

Merhaba hamişler,
Sağ tarafında ağrı yaşayan var mı ? Detaylı ultrasonda böbrek kanalında ufak bir büyüme olduğu için olduğu söylenildi, gebeliklerde olabiliyormuş fakat zaman zaman çok çaresiz ağrılar yaşatıyor. Bununla ilgili yaşayıp tecrübe eden biri ?

2 Beğeni

Aynı ağrı bende vardı ,sağ bobregimde .
Bununla ilgili konuda oluşturmuşdum .
Yani o kadar acıyorduki aniden tutuyordu ağrısı .bana hamilelikden demişlerdi,bebek bobrege baskı yapiyormuş meyersem .bunun için gic bisey yapmadım.sadece agridiginda ayağa kalkiyordum.cunki uzandigimda sahada acıyordu.4,5 gün sürdü və kendiliginden gecti.ve sağ bibregin tara yatma nedeki uzanma.sirt ustude uzanma .sol tara uzan ancak.agriyan tarafa uzandiginda dahada ağrıyor.

Sen kaç aylıksın?cinsiyeti ogrene bildinmi?
En çok erkek bebek olunca bobrege baskı yapiyor muş dediler.

23+6 haftalık, kız cinsiyeti fakat gece bu şekilde ağrı ile başa çıkmak çok zorluyor ve hiç bir tedavisi yok hamilelikte gelen baskıdan oluşan bir ağrı belki birileri yaşayıp bir çözüm bulmuştur diye düşündüm. 1 hafta önce başladı detaylı ultrasonda bakılırken dile getirdim şimdi 3 gündür gece yine şiddetlenince artık kendimce bir çözüm bulmaya çalışıyorum

1 Beğeni

evet bende de sağ böbreyimde genişlenme olduğnu demiıti bol bol su iç güne 2 3 litreye kadar su tüketmelisin bebek doğduktan sonra normale dönücek böbreyin de

Bende boyle anlatdığın gibiydi aynen.cozumu kimse bilmiyor .ancaq sen bula bilrsin sana nasıl rahat gekiyorsa.acidiginda nasıl tapsan acisi diniyorsa oyle yap.bende bana iyi gelen şeyləri soyledim sana canım .sende YAP olmazsa eger kəndində yontemler bulmaya çalış .çünki bana kimse dememişdi

Geçmiş olsun böbrek ağrısını hamile olmadan önce yaşamıştım. Zor bir acı.
Enfeksiyondan veya az su içmekten kaynaklı olabilir
Bol bol su için
İdrarınızı tutmayın
Arada ateşinizi ölçün enfeksiyon varsa ateş ile kendisini gösterebilir.
Son söz tabi doktorun olsun. Doktorun tavsiyesi daha önemli

1 Beğeni

Ben idrari tutuyordum ama şimdi tutmuyorum geçti bende şükür

1 Beğeni

Aynı ağrıyı ben de 20.haftamda yaşadım. Böbrek ağrısı diye şüphelendik ama kas ağrısı çıktı. Kantaron yağı ile o bölgeye masaj yapıp sıcak kompres yaptım 3 - 4 gün içinde geçti. Açıkçası kum yada taş döküyorum sandım öyle şiddetli bir ağrıydı. Gece tuvaletim gelince ağrı ile uyanıyordm. Çok şükür böyle bir yöntem önerdi doktorum geçti. Yaşayan varsa acil şifalar diliyorum zor bir süreç

1 Beğeni

evet bende de sağ böbreğimde genişlenme var tualetini tutma fazla bol bol su içmelisinn

1 Beğeni