Hamilelikte parol

Kizlar parol kullaniyomusunuz

Valla ben bir defa tek kullandım oda çok kötü grip olmuştum ama parolun sakıncası yok çoğu hamileler kullanıyor hatta doktorlarda veriyor diye biliyorum

Şu yeni çıkan parol plusu kullanma ama ona dikkat et

Tesekurler​:smiling_face:

1 Beğeni

Tamam eskisinden var elimde :smiling_face:

Parol plus ne bilmiyorum, sadece parol yazan için acil doktoru günde 3 kereye kadar bile alabilirsin ama fazlası sıkıntı olur demişti.

Parol gebelikte en sık tercih edilen ağrı kesici ve ateş düşürücülerden birisi olduğu için önerilen dozu aşmamak kaydıyla güvenli sayılır güzelim. Parol yalnızca parasetamol içerirken parol plus içeriğinde propifenazon ve kafein bulunduğu için gebelikte kullanımı önerilmez. Kafein, yüksek dozlarda alındığında fetüs üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir, propifenazonun da gebelikte güvenliği net olarak belirlenmemiştir. Plus yüksek dozlar içerdiği için daha etkilidir ancak gebelikte ne yazık ki güvenli değil.

1 Beğeni

Tesekurleer​:heart:

1 Beğeni

Tesekurler​:smiling_face::heart:

1 Beğeni

Ablacim hamileliğin ilk ayında parol içsem zarar olurmu

Bir zararı olmaz deniliyor ancak bu dönemde doktoruna sormadan hiç bir ilaç kullanmamalısın.

Yarın kontrole gideceğim ins dualarınıza talibim bende sizler için elimden geldiğince yaparım ins yarın soruyum ablam

1 Beğeni

Bende 20lis dis cikartiyordum agrisindan duramadim doktorum.gunde 4 taneyi gecmemem sartiyla parol icebilirsin demisti

Tşk ederim cnm bende çok zorlarsa iciyom dedim yarına kadar idare edeceğim