Kızlar hamileyim 29 haftalık bazen nefes alamıyorum ve kalp çarpıntım çok oluyor bu durumu yaşıyan var mı varsa nasıl çözüm buldunuz
Doktorum ilaç yazmıştı çarpıntı zamanı kullanıyordum sakinleştiriyordu.Günlük yürüş yapın,hava alın nefesiniz daraldığı zaman.
Günaydın canım rahmin büyümesine bağlı olarak karın ve göğüs boşluklarını ayıran diyafram kası yukarıya doğru itiliyor ve göğüs boşluğu sıkışıyor bu nedenle sık sık nefes darlığı problemi yaşayabilirsin, yürüdükçe hatta oturduğu yerde nefes nefese kalan pek çok kişi var canım banada oluyor arada
Geçmiş olsun arkadaşım
Geçmiş olsun bende hala olıyor dalmışken uyanırsam kalbim çok hızlı çarpıyor kalkıp düzgün nefes alma verme yapıyorum biraz iyi geliyor
Merhaba benim de olurdu normal arkadaşım
Sağolun kızlar ben baya zorlanıyorum ya bazen yürüyüşe çıkıyorum temiz hava iyi gelir diye sanki kalbim yerinden çıkacakmış gibi
Merhaba nefes kesilmesi kalp çarpntısı baş dönmesi aşırı oluyor 2 adm atsam nefesim kesiliyor olan var mı böyle
Aramıza hoşgeldin @Gülgürcüler31 Bu dönemde aylar geçtikçe rahmin büyümesine bağlı olarak karın ve göğüs boşluklarını ayıran diyafram kası yukarıya doğru itilir ve göğüs boşluğu sıkışır.Bu nedenle sık sık nefes darlığı problemi yaşamak, yürüdükçe hatta oturduğu yerde nefes nefese kalmak normal canim ama rahatlamak istersen ilk dr kontrolünde doktorundan ayrintili bilgi edin
Aramıza hoşgeldiniz @Gülgürcüler31
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Sürekli oluyorsa bence doktorunuza bilgi verin
@NURAN Hoş buldum doktora gittim ama tahlilerin iyi çıktığnı söyledi ama çok aşırı olmaya başladıbaşlandı
Merhaba @Gülgürcüler31 hoşgeldiniz hamilelikten dolayı kalbe çok yük biniyor bende de olurdu
Bende de o süreçte, sanırım vücudumu da kontrol edemediğim için anksiyete ve panik atak çok fazla olmaya başlamıştı. Naçizane küçük birkaç tavsiye vereceğim size.
Sırt üstü yatmayın, gece yatarken de bel kısmınıza yastık koyun tam olarak sırt üstü yatmanızı engellesin. Sırt üstü yatınca kalbe giden toplardamarlara çok baskı yaptığımız için(hamilelikte kilo alımımızdan dolayı) kan akışı yavaşlıyormuş ve bu da tansiyon düşmesine yol açıyormuş. Tansiyon düşünce de maalesef panik atak gibi bir durum yaşayabiliyoruz.
Ayrıca böyle hissettiğinizde nefes alış verişinize odaklanmanızı tavsiye ederim, nefesinizi ağızdan alıp tüm vücudu dolaştığını hayal edip burnunuzdan verin. İnanın nefesi kontrol edebilmek çok iyi geliyor panik atak krizinde. Ayrıca yine kendi tecrübemden yola çıkarak söylemem gerekirse o anda kendi nefesinizden başka bir şey düşünmemeye çalışın, düşünmeyeceğim şeklinde şartlayarak değil de an’a odaklanarak yapın bunu, çünkü normalde iyi gelen her şey o anda daha çok strese sokuyor insanı.
Çok geçmiş olsun
Ya 6 aylk hamileyim daha 2 kilo aldm dr gittiğimde tansiyon ve şeker düşüklüğü var diyor
Canım o ara ara bende de oluyordu yatamicak derece kötü oluyordum yavaş yavaş alışıyorsun