Hamilelikte mayonez kullanimi

Mayonez yemenin hamilelikte zararli oldugunu biliyorum. Icinde cig yumurta oldugu icin yenmemesi gerekiyormus. Peki vegan mayonez tuketebilir miyim sonucta onda yumurta yok.

Mayonezi evde kendin yapmıyosan zaten paketli ürün pastörize olmuş ürün değilmi.? Ozaman pastörize ürünlerde hastalık yapabiliyo mu demek oluyo bunlar ?

Mayonezi kendiniz evde yapıyorsanız çiğ yumurta içerir. Ancak marketten aldığımız tat, calve, heinz vs gibi hazır mayonezler çiğ yumurta içermez, zararı yoktur. Market ürünleri yumurta tozu veya pastörize yumurta kullanır. Benim içim rahat etmez derseniz vegan olanı alabilirsiniz. Benim de canım salam istemişti vegan salam yemiştim

1 Beğeni

Hazır paket mayonezleri tüketebilirsin canım, evde yapılmış mayonez yasak

1 Beğeni

Valla ben ilk başlarda çok dikkat ediyordum hiç yemiyordum ama canım isteyince ayda alemde çok az tüketiyorum cips de öyle mesela zararlı ama canım isteyince ara sıra onu da yiyorum

Ben zaten kilolu gebe kaldığım için mayonez yeme taraftarı değilim normal mayonez sevmem zaten sarımsaklı severim :rofl: ama cips deme bana​:yum: cips ve sucuk gebeliğin başından beri deli gibi istiyorum ama yemiyorum yemicemde şu organların oluşum süreci vs bi bitsin 7.aydan sora belki

Sucuk için iyi bir kasaptan kasap sucuğu alıp çok pişmiş yiyebilirsin demişti doktorum bana :face_with_hand_over_mouth:

Güveniyosan olurdaa eskiden eşek eti yediriyolarmış bu ara favori domuz eti aman dikkat kftci ysf müdavimiyken bu tür bi duyum sonrası hiç gitmiyorum. Hele tekirdağ taraflarında avcılık filanda olduğu için çok fazlaymış

Ben de 6.aydan sonra yemeye başladım cipse 🕵🏻‍♀️ Her gün yemiyorum tabi arada sırada çok canım isteyince

Ben salata yapınca içine bir kavanoz mayonez ilave ediyordum zararını görmedim

Teşekkür ederim vegan olanı tercih ederim muhtemelen :smiling_face:

1 Beğeni