Hamilelikte kontrol için özel ve devlet hastanesine aynı anda güden var mı?

Çevremde çoğu gebe hem devlet hastanesine hem özel hastaneye gidiyor ve öneriyorlar. Farklı görüş almak iyi midir yoksa kafa mı karıştırır kararsız kaldım. Doğumu devlette düşünüyorum. İki hastaneye de giden ve öneren var mı?

2 Beğeni
  1. Haftaya kadar hem özele hem devlet Hastanesi’ne gitmiştim en son bir kan vermek için 100 kişi sıra bekleyince ve 5 dk lik muayene için 2 saat sırada bekletilince ayrıca bebek iyi deyip sürekli gönderince Doktorlar özele devam ettim ve doğumu özelde yaptım
1 Beğeni

Aynen canım ben takipleri hep özelde yaptırdım her sorunun cevabını bulabiliyorsun devletede formalite gidiyorum takipli olayım diye bende doğumu devlette düşünüyorum özel pahalı bana göre sezeryan istiyorum bakalım doktor izinde gelsin ne diycek 32 haftaligim sen

1 Beğeni

Şuna 14+6 dayım. Şimdiye kadar hiç özele gitmedim. Gittiğim devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason da yok nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum

1 Beğeni

Ben ayda bir devlete bir kerede ozele gidiyorum devlette doktora 3 kişi birden giriyor pek mahremiyet yok ilgi de yok o yuzden özele gidiyorum özelde doğum Allah nasip ederse

Ben hem araştırmaya hem de devlet gidiyorum ama en çok devletteki doktora memnun kaldım malum özel çok pahalı ama doğumu araştırmada yapacam orası daha temiz diyorlar

Ben de iki doktora gidiyorum ama ben şöyle 19 Mayıs üniversitesinde yarı özel öğretim üyesi bir doktora görünüyorum birde kendi devlet hastanemize aylık takip için gidiyorum doğumu büyük ihtimalle devlette yaparım üniversite her ne kadar ilgili ve detaylı baksada çok kalabalık devlet daha sakin ve daha temiz

Evet devlette olmuyor canım araştırma hastanesinde belki vardır araştır… Sana tavsiyem doktorun alani perintiloji olsun detaylı ultrasyonu orda yaptır… sorunun yoksa illa özel doktorda şart değil canım ben riskli gebelik olduğu için ozelide seçtim mesela.

Normalde özelde başlamıştım kontrollere sonrasinda devlette doktor onerdiler bi deneyeyim dedim sonra memnun kaldim devletteki doktorum ozelden farksiz ve aşırı ilgili olunca devam ediyorum bu sekilde

4 aylık olana kadar devlet özel takipli gittim. Devlet hastanesinde doktorun olmayıp yerine asistanını bırakması hoşuma gitmedi. Yabancı uyruklu bir asistandı anlaması da zordu. Ben sezeryan düşündügüm için ozelde devam ediyorum. Ve bence kafa karışıyor sözü doğru. Bir doktorun önerisi diğeriyle uyuşmuyor.Hangisine insan inanıp ilerleyecegini bilemiyor. Doğum özelde planliysa devlete gitmenin anlamı yok.Aynı hizmet zaten alınmaz. Ben büyüksehirdeyim hizmetten zerre keyif almadım.Agızlarından cımbızla bilgi alır gibiydim. Devletteki doktorundan memnun olan özele gerek duymaz zaten.

1 Beğeni

Farklı hastaneler farklı doktorlar olunca kafa karışıklığı çok oluyor gerçekten. 32. Haftadayım ve takipli olduğum tek doktor yok, her gidişimde farklı bir şey söyleniyor. Devlette devam ettim çoğu kontrolüme ama ben de büyükşehirdeyim ve hiç doktorun kendisiyle görüşemedim hep asistanlar ilgileniyor ve doğru düzgün açıklama yapmadan bakıp gönderiyorlar. Artık devlete gitmeyi düşünmüyorum özelde devam edeceğim. Her hastane aynı olmayabilir. Ayrıca cihazlar da yanıltıcı oluyor. Geçen hafta iki ayrı özel hastanede muayene oldum doğuma kadar artık aynı doktorla devam etmek istediğim için iki doktora da bakmak istedim. İlk gittiğim doktor bebeğin kilosu 1880 gr olduğunu söylemişti, sonraki gün gittiğim doktor 1590 gr dedi. Yani tek doktorda ve hep aynı cihazlarla takipli olmak bence çok önemli. Ben artık hastaneye ve doktora karar verdim aynı doktorla devam edeceğim doğuma kadar.

1 Beğeni