Hamilelikte Kiraz

Merhaba kızlar,

Ben aşırı derecede kiraz aseriyorum o yüzden neredeyse 2-3 gunde bir kere yiyorum 1 kase kadar. Bir komsum kiraz cok zararli kan sulandiriyor dedi. İnternette baktim cok yararlı diyor kafam karıştı :thinking: doktoruma soracagim ama önce size sorayim dedim.

4 Beğeni

Ben tüketilebilir diye biliyorum. Her şeyin fazlası zarar tabii ki ama tadında tüketirsek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum :smiling_face: Ama en iyisi doktorunuza da danışın, her ağızdan bir laf çıkıyor kafalar iyice karışıyor yoksa​:smiling_face:

2 Beğeni

Bende seviyorum yedigim zaman 25 tane falan yiyorum.valla mevsimiyse zarar değil
Ne çok ekşi olmasın ne tatlı.
Normalini yiyorum.ben.

1 Beğeni

Ben de yiyiyorum. Zararlı olsa doktor söylerdi. Benim doktor zamanında ananas, nar… diye saymıstı arasında kiraz yok :joy:

1 Beğeni

Aaaa ananası duymuştum da nar’ı bilmiyordummm​:scream: neden acaba?

1 Beğeni

Ben de nedenini bilmiyorum. Düşük riskim olduğu sırada söylemişti. Biz de evde sobanın üstünde nar ekşisi pişirmiştik onu bile daha yeni azar azar tüketmeye başladım.
Bi de bizim bir sürü nar ağacımız var :rofl::rofl:
O dönem nar görürüm de canım çeker diye hep gözlerimi kapattım :joy:

1 Beğeni

Ananas çok aramam da, nar çok severimmmm​:heart_eyes: Ay bir de ağaçları mı var sizin orda off offf​:heart_eyes:

1 Beğeni

Buralara gelirsen beraber toplarız :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

ben de her gün yiyorum çilek kiraz kirazın siyahı var kan kırmızısı tatlı kan arttırdığı için tüketiyorum herbgün

2 Beğeni

@elifdrcnyrk Ben her gün yiyorum, çok da yararlı :blush:

2 Beğeni

Yaaa İnşallah​:hugs::purple_heart:

2 Beğeni

Ben yeni hamile kaldıgım zaman yemiştim bir iki kez narı.
Benimde düşük riskim vardı sancılarım yuzunden.
Ama doktorum oyle bir şey demedi şunubye şunu yeme falan.bende ilk kez senden duydum.

Kiraz bağışıklık sisteminide guclendiriyor diye biliyorum :thinking:

1 Beğeni

en çok muz

@MucizeTeyze hamilelik döneminde günde ne kadar kiraz tüketebilirim @fKRkS29

1 Beğeni

MucizeTeyze, herkesin metabolizması farklı olduğu için kesin bir sayı vermek doğru olmaz. İdeal olan sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz miktarı belirleyerek ayarlamaktır. Doktorunuzla konuşarak ne kadar tüketebileceğiniz konusunda daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz. Bir diğer husus da fazla tüketimin ishal yapabileceğidir. Sağlıklı bir diyet planında kirazın da yer alması gayet normal, ancak tüketebileceğiniz miktarı takip etmeniz önemlidir.

1 Beğeni

Şimdi neden ishal olduğumu anladım teşekkür ederim

Sevde21, rica ederim. Sağlıklı hamilelikler dilerim :pregnant_woman:t3::slightly_smiling_face:

2 Beğeni