15 haftalık hamileyim tam 10 kilo verdim bu durumda bebeğim gelişirmi doğuma kadar diyette olmam lazım çünkü şeker hastasıyım
Merhaba canım! 15 haftalık hamilelikte, özellikle diyabetin varsa, kilo kaybı ve beslenme konusunda dikkatli olman önemli. Diyabetle hamilelik, beslenmenin daha özenli bir şekilde planlanmasını gerektirir. Kilo kaybı bazen gebeliğin ilk dönemlerinde, özellikle mide bulantısı ya da iştahsızlık nedeniyle görülebilir. Ancak 10 kilo vermek azımsanacak bir miktar değil, bu yüzden bu durumu doktorunla detaylıca konuşmanda fayda var.
Bebeğin ihtiyaç duyduğu besinleri alması için dengeli bir diyet planı oluşturmak gerekiyor. Diyetisyen ve doktorunla birlikte çalışarak, şekerini dengede tutacak ama aynı zamanda bebeğinin gelişimini destekleyecek bir beslenme programı yapabilirsin. Protein, sağlıklı yağlar ve lifli karbonhidratları dengeli bir şekilde tüketmek, bebeğin gelişimini desteklerken kan şekerini kontrol altında tutmana yardımcı olabilir.
Unutma, önemli olan sadece kilo almak değil, vücudunun ve bebeğinin ihtiyaç duyduğu doğru besinleri alman. Diyetin ve kilo yönetimi konusunda doktorunun yönlendirmelerine uyarsan, bebeğinin sağlıklı gelişimini destekleyebilirsin. Sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum, her şey yolunda olacaktır!
Teşekkür ederim doktoruma gidip tekrardan bi diyet listesi istiyecem
İlk haftalarda çok normal mide bulantın kusman tiksinmen varsa ama seninki biraz fazla gibi ben de vermiştim de 3 kilo verdim