Kızlar merhaba ben 8 haftalık hamileyim son iki gündür kanamam oluyor lekelenme şeklinde ultrasona gittim kalp atışı var bebek normal durumda dedi ama kanama hala devam ediyor neden olabilir yaşayan oldu mu
Merhaba canım, 8 haftalık hamilelikte lekelenme veya kanama, çok tedirgin edici bir durum olabilir, ancak bazı durumlar normal olabilir. Senin ultrason sonucunda kalp atışını duyman ve bebeğin sağlıklı görünmesi çok sevindirici. Ancak, hala kanamanın devam etmesi elbette endişe verici olabilir.
Kanama ve Lekelenme Neden Olabilir?
-
İmplantasyon Kanaması: Hamileliğin erken dönemlerinde, embriyo rahime yerleşirken (implantasyon), bazen çok hafif kanamalar olabilir. Bu genellikle lekelenme şeklinde olur ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.
-
Rahim İçi Kanama: Bazı kadınlar gebeliğin erken dönemlerinde rahim içi küçük kanamalar yaşayabilir. Genellikle bu kanamalar, bebeğe veya rahme zarar vermez, ancak dikkatli izlenmesi gerekir.
-
Servikal Kanama: Hamilelik sırasında serviks (rahim ağzı) daha hassas hale gelebilir. Bu yüzden, vajinal muayene veya cinsel ilişki sonrası kanama olabilir. Bu tür kanamalar genellikle zararsızdır.
-
Subkoryonik Hematom: Hamileliğin erken dönemlerinde, rahim içinde küçük bir kanama alanı olabilir. Bu durumda, kanama devam edebilir ama bebek sağlıklı kalabilir. Subkoryonik hematom, genellikle izlenir ve çoğu zaman sorun oluşturmaz.
-
Düşük Riski: Ne yazık ki, erken hamilelikte kanama, düşük riskini de gösterebilir. Ancak, kalp atışı ve sağlıklı bir bebek görüntüsü, bu riskin azaldığını gösterir. Yine de doktorunun izlemi çok önemlidir.
Ne Yapmalısın?
Eğer kanama artarsa, ağrı ya da kramp hissi başlarsa, hemen doktora başvurman önemli olacaktır.
Kanamanın hafif ve düzensiz olduğunu düşünüyorsan, yatak istirahati yapmak faydalı olabilir.
Stres yapmamaya çalış, çünkü çoğu kanama durumu kendi kendine geçebilir ve bebeğin sağlığı bozulmaz.
Sonuç olarak, kanama yaşaman normal olmayabilir ama mutlaka kötü bir şey olduğu anlamına gelmez. Düzenli kontrollerin ve doktorunun önerilerine uymaya devam etmen önemli. Umarım her şey yolunda gider ve güzel haberleri almaya devam edersin! ![]()
kızlar 5+4 haftalık hamileyim hafif kanamam geldi bu durum normal mi aranızda yaşayan varmı
Yerleşme kanaması olabilir
Hamilelikte her kanama malesef masum değildir yerleşme kanaması da olabilir ama riske atma hemen doktora git düşük riskide olabilir ilaç başlatırlar
Kızlar bugün saat 06.00 da kanamam oldu hemen çamsakuraya geldik bebeğin eşi aşağıda diye kan tahlili yaptılar nstye bağladılar ciğer geliştirici iğne yaptılar doğumu durdursun diye fitil yaptılar sonra peritanoloji bölümü aldılar hala kanama devam ediyor ve ağrımda var bode 4 kişiden benim kan grubumdan kan istediler daha doktor gelmedi 28 haftalık olmuşuz bugün doğum olurmu bilmiyorum lütfen bana dua edin ![]()
Öncelikle çok çok geçmiş olsun Rabbim sana hayırlısını nasip etsin İnşallah hakkında hangisi hayırlı ise rabbim onu nasip etsin Sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah bu hafta da gelirlerse sakın stres üzüntü yapma küveze alırlar ama inşallah bir şey olmaz haber ver
Canim rabbim korkduguna ugratmasin zamaninda gelsin insallah yavrun
Çok geçmiş olsun inşallah kanama durur ve herşey yoluna girer tekrar ![]()
Aminnn Allah hepimizin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah
Geçmiş olsun inşallah hayırlı haberlerle saglikca bebeğiniz alirsiniz kucaniza
Bende erken doğum yaptım insallah bı sorun olmaz sabır gerekiyor rabbim yardimciniz olsun
Kaç haftalık doğum yaptınız
İlkim 30 hafta ikincim 31 de
Nasıl oldunuz kanama durdu mu acaba
Durdu çok şükür ama hala hastanedeyim ağrı kesici verdiler içtim herkese teşekkür ederim
Beşinci haftadayim ilk hamileliğim ve kanamam geldi biraz doktorum normal dedi sizce normalmi
Iyi aksamlar canim aramıza hoşgeldin @Sevimnur gebeliğin hayırlı olsun evet canim normal yesrlesme kani olarak biliniyor ama kanaman devam ederse buna ağrıda eşlik ediyorsa hemen beklemeden acile gitmen gerek bilgin olsun ![]()
![]()
Aramıza hoşgeldin
@Sevimnur
Gebeliğin ilk haftalarında görülebiliyor bu durum. Yerleşme kanaması da deniliyor. Eğer ağrı olursa veya kanamanız artarsa tekrar doktorunuzla iletişime geçersiniz. Onun dışında korkmayın. Ani hareketler yapmayın, çok fazla eğilip kalkmayın, ağır şeyler kaldırmayın yeterli
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Çok teşekkür ederim