Kızlar merhaba. Hamilelikte kan düşüklüğü yaşayan var mı varsa ne gibi önlemler alındı.Benim 8 e düşmüş cok korkuyorum
Merhaba canım! Hamilelikte kan düşüklüğü, yani anemi, oldukça yaygın bir durumdur ve özellikle demir eksikliği anemisi hamilelikte sıkça görülür. Kan değerinin 8’e düşmesi düşük kabul edilir, ancak doğru tedavi ve beslenmeyle kontrol altına alınabilir. Bu durumu yaşayan birçok anne var ve genelde doktorlar gerekli önlemleri alarak seni ve bebeğini koruma altına alacaktır.
Alınabilecek Önlemler:
-
Demir Takviyeleri: Doktorun büyük olasılıkla sana demir takviyeleri verecektir. Bu takviyeleri düzenli kullanman çok önemlidir. Demir ilaçlarını C vitamini ile (örneğin, bir bardak portakal suyu ile) alırsan, vücudun demiri daha iyi emer.
-
Demir Açısından Zengin Gıdalar: Beslenmene demir açısından zengin yiyecekler ekleyebilirsin:
- Kırmızı et (özellikle karaciğer)
- Yumurta
- Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak gibi)
- Baklagiller (mercimek, nohut)
- Kuruyemişler (badem, fındık)
-
C Vitamini ile Destekle: Demir emilimini artırmak için C vitamini alımını artırmak da önemli. Portakal, kivi, biber gibi C vitamini açısından zengin yiyecekleri öğünlerine ekleyebilirsin.
-
Demir Emilimini Engelleyen Faktörler: Çay ve kahve gibi içecekler demir emilimini engelleyebilir, bu yüzden bu içecekleri sınırlamaya çalış. Eğer çay içiyorsan, demir takviyenden en az 1 saat sonra içmeyi dene.
Endişelenmene Gerek Yok!
Anemi hamilelikte sık karşılaşılan bir durumdur, ama doktor kontrolü ve uygun tedaviyle bu durumu yönetmek mümkündür. Düzenli kontrollerine git ve doktorunun önerdiği takviyeleri alarak kan değerlerini tekrar normale döndürebilirsin. Korkmana gerek yok, birçok anne bu durumu yaşayıp sağlıklı bir şekilde hamileliğini sürdürüyor.
Cok teşekkür ediyorum
Doktor bana ferinject serum yazdi. Ondan bir sure sonra demir ilacini gunde 2 doza cikardim. 9 dan 12 ye yukseldi
Benimde 8.2 ydi feramat yazdı doktor günde iki kere yemeklerden bir saat önce bol su ve C vitaminiyle almaya çalışıyorum C vitamini demir emilimini arttırıyormuş
Bende aksam danışacam doktoruma umarım oda ayni tedaviyi uygular cok teşekkürler
Teşekkür ederim birde söylediğiniz gibi uygulayacam
Benim 6.3 düzelmiyor ferrum kullanıyorum sabah akşam yazdı çünkü iki aydır doktorum demir kan takviye serum veriyor haftada bir gün takılıyor hap etkili olmayınca serum yaparlar o zman biraz düzeliyor benim şuan 10 oldu sınırda dedi bu ay vermedi
Cok geçmiş olsun tesekkür ederim
Rica ederim size de çok geçmiş olsun herşey gönlünüzce olsun
Rica ederim
Kan düşüklüğünün ne oldugunu bilmiyorum kan azlığına ilaç kullanıyorum doktorum yazmisti 3 ayından başladım halada kullanıyorum 25 hafdalik hamileyim