Mrb. Ben 12 haftalik hamileyim. 50 kiloyla hamile kaldim. 7 kilo almisim. Cok fazla degil mi?
Evet canım bu aylarda en fazla 2-3 kilo alimini öneriyor doktorlar. Ilerde bebek kilo aldikca daha fazla agirlasma olmasin diye. Biraz daha faydali ama kalorisi az seyler yemeye dikkat etmelisin
Diğer arkadaşımız yazmış zaten ama genelde ilk trimesterde 2 kiloya kadar alınması öneriliyor diğer trimesterlerde daha çok kilo alınacağı için. Yaşam tarzınızı gözden geçirebilirsiniz. Belki biraz yürüyüşe ihtiyacınız vardır ya da daha sağlıklı beslenmeniz gerekiyordur
54le hamile kaldım, 3.ayın sonundayım 56 kiloyum bu aralar kendim diyet uygulicam 65 kiloyu son aya kadar görmek istemiyorum
Diyeti mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririm çünkü bebeğin ilk zamanlar beslenmesi çok önemli besinsiz kalırsa Allah korusun bir aksilik olabilir. Ben hiç diyet yapmadm 66 ile hamile kaldm 36. Haftamdayım ve 76 kiloyum bol meyve tükettim ve günlük yürüyüşe çıktım. Kilo kontrolünde yürüyüşün çok etkisi olduğunu düşünüyorum
Biraz da bünyeden bünyeye değişir ama sizin biraz fazla olmuş sanki. Önlem almazsanız daha çok alırsınız ben 20. Haftamdaym daha hiç kilo almadım ama bende iştahsızlık vardı yeni yeni yemeğe başladım onda bile farketti bu aylardan sonra bebek büyüdüğü için daha çok kilo alınıyor
3.ayı doldurdum sayılır şuanlık yemekten kesmiyorum. Ama 4.ayın ortasında artık platese diyete başlicam. Diyet dediğim öyle detaylı değil, az tuzlu şekersiz ve ekmeksiz beslenme. Bu hayatta ki tek takıntım kilom. 29 yaşındayım bir kere bile 54 kiloyu geçmedim. Doğum korkum bile yok ama fazla kilo alma korkum inanılmaz stres yapıyor bende
Bebeğin sağlığı, annenin sağlığına bağlı, anne düzenli beslenirse bebek de aynı şekilde sağlık ile doğar insaALLAH. Zaten kilo alımı fazla karbonhidrat, yağ, alımından kaynaklanıyor. Gun içinde bol su içilir, hareketten kaçınılmaz ve ev yemekleri tüketilirse(tika basa doymak değil) kilo alınmıyor. Hamur işinden uzak durmak gerek mümkün mertebe. Bunlari yapılınca fazladan cabaya dahi gerek kalmıyor. Gunde 1000 kaloriyi gecmemek gerek. Saglicakla bebisleri kucağımiza alalim insaALLAH
Hamilelikte alınan kilolar sadece sana ait değildir canım,bende hamileyken biyerde okumuştum.
Bebeğin amniyon sıvısı,bebeğin kendi kilosu,plasenta ve s,bunlarda annenin fazla ağır gelmesine sebep oluyormuş .
Ben hamile kaldığımda 59 kiloydum doğuma kadar 67 olmuştum,tabi fazla ödemim vardı
20 haftalık oldum en son 19 haftalıkken gittim doktora yani kilo almamışım geçen aylar 54 çıkmışken 53 çıktım almamak normalmi doktoruma boyu kilosu nasıl diye sorduğumda haftasıyla uyumlu çok iyi demişti.
Bunu nasıl yapiyorsunuz ben 23 haftalık hamileyim 75 le hamile kaldım şimdi 81 kiloyum kilo almamak için çabalıyorum ama olmuyor
15+2 53kiloyum doktor normal dedi ilerde 65 kadar cikabilirmişim bence ilk 3ay fazla kilo alamya gerek yok yani zatne bebek gram kadar oluyo sonradan bebek agirlasicak bizde agirlasıcaz kontrolü gitmek mantıklı olabilir ama kilo kişiye göre değişebilir iştah bünye ben kilo alabilen biri değilim kimisi de çok çabuk alır aman sonu güzel takmayalım kiloya
Ben kilo almıyorum 60 kiloyum 1 kilo bile almadım
Ben de hep 49-51 arasiydım hayatımda ikinci kez 56 kiloya gelmişim evlendikten sonra fark etmiştim zaten aldığımı. Test aldığım gün gördüm o kilodayım.Şuan 15+2yim ay başı kontrolümde yine aynı kilo çıktım umarım çok almam sonradan
Yaa çocuk zaten sağlıklı kilosu falan iyi oldukdan sonra almakta almamak da çok önemli değil ya.
Hahaha güldürdün beni ya Allah da seni güldürsün olsun kız yarasın ye ye bebise de sanada şifa olsun işte.
6 aylık aylık olduk 2 kilo almışım 50–52.
Bende 7 ayda 8 9 kilo aldım. Ama uzun boyluyum belli olmuyor Allahtan ona rağmen bile karnım çok yokmuş gibi hissediyorum. Doktor son 2 ayda daha çok alcaksın dedi