Gebeliğin erken dönemlerinde mide bulantısı ve yanma yaygın sorunlardır ve birçok kadın bu dönemde zorlanır. Yediklerinizin az olması ve sık sık bulantı yaşamanız endişe verici olabilir, ancak bu durum çoğu zaman normaldir. Yine de, sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için bazı adımlar atabilirsiniz:
Küçük, Sık Öğünler: Midenizi rahatsız etmeyecek küçük ve sık öğünler yemeyi deneyin. Bu, mide asidinin azalmasına yardımcı olabilir ve bulantınızı hafifletebilir.
Yavaş Yemek: Yavaş ve küçük lokmalar halinde yemek, sindiriminizi kolaylaştırabilir.
Nane veya Zencefil: Nane veya zencefil, mide bulantısını hafifletmede etkili olabilir. Zencefil çayı veya naneli şekerler deneyebilirsiniz.
B6 Vitamini: B6 vitamini takviyeleri, bulantıyı azaltmada yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Bol Sıvı Tüketimi: Yeterince su içmek önemlidir. Ancak, büyük miktarda suyu bir kerede içmek yerine, gün boyu yudum yudum içmeyi deneyin.
Yatmadan Önce Atıştırmalık: Yatmadan önce küçük bir atıştırmalık yapmak mide asidinin azalmasına yardımcı olabilir.
Eğer bu yöntemler işe yaramazsa ve belirtileriniz devam ederse, mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, size uygun olan başka bir tedavi yöntemi önerebilir ve gerekli takviyeleri sağlayabilir. Sağlıklı bir gebelik için düzenli olarak doktor kontrolünde olmanız önemlidir. Ayrıca, yaşadığınız mide yanması ve bulantı için reçetesiz satılan antiasitler veya doktorunuzun önereceği ilaçlar da kullanılabilir.
Endişelerinizi hafifletmek için doktorunuzla bu durumu konuşmak ve onun önerilerini takip etmek en iyisidir. Sağlıklı ve huzurlu bir gebelik geçirmenizi dilerim.
@GüneşBulut2.y merhaba aramıza hoş geldiniz
Gebelerin %70’e yakınında ilk üç ayda bulantı, iştahsızlık, kokulara hassasiyet, yorgunluk, uykusuzluk gibi değişiklikler olabilir. Şuan yaşadığınız durum normal endişe etmeyin ama Kan şekerinin düşmesi bulantıyı artıracağından aç kalmamaya dikkat edin. Sık sık, az az yiyin. Yağlı yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durun.
Her gebelik kendine özel canım. Genelde ilk trimester sonrası rahatlama oluyor. Kimisinin 10. Haftasında kesiliyor kimisinin 20. Aşırı mide bulantisi ve istahsizlik varsa doktoruna iletirsen sana takviye verecektir. Su çok daha önemli suyunu ihmal etme hafif yiyecekler tüket. Bir de hepimizde olmustur yemegi kendimiz yapinca istahimiz kapaniyor baskasi yapinca ya da disarda hapur hapur yiyoruz. Yardim iste.
Gebeligin hayirli olsun insallah dolu dolu guzelliklerle gecirirsin
Kızlar 20 haftalık hamileyim çok iştahsızım canım hiçbir sey yemek istemiyor.Ancak mıdem bulanırsa zar zor yiyiyorum.Önceden gecede felan kalkıp yiyordum smdi yemek yiyemiyorum sizinde boyle olan varmı aranızda bebege skntı olur mu çok korkuyorum
Ben 3 ay açlıktan serumla beslendim sonra cok hafif meyve yiyebildim. 5. Aydan sonra da yavas yavas yeme duzenim duzeldi ve bebegimin kilosu haftasina gore gayet iyi çünkü ilk 3 ay annenin kanindan besleniyor sonra da yasayacak kadar yesen bebege yetiyor cunku o haftalarda asiri küçük. 30 lardan sonra kilo almaya basladiklari için onda da zaten istahin artik kendine geliyor. Suan cok minikler azicik bir sey bile ona yetiyor. Birine bir sey olsaydi ben açlıktan ölüyodum valla bana olurdu. Moralinizi bozmayin. Bahsettigim aclikta normal aclikta değil gunlerce o kadar ac kalmistim ki tahlillerim de keton 2 cikmisti ve vucut yikima gecmisti yani disardan hicbir sey girmedigi icin vucut kendi proteinlerini harcamaya baslamisti. Gunlerim gecelerim hastane koselerinde ac ve baygin gecti yine de yiyemedim. 34. Haftadan sesleniyorum ki geciyor. Asla zorlamayin kendinizi.
İlk aylarda bebek annedeki depolardan beslenir. Sadece yememekde siz güçsüz düşersiniz ben 18.haftama kadar doğru düzgün bişey yiyemedim kilo kaybım da oldu biraz ama bebeğin kilosu gayet yerinde doktorlar hep öyle söyledi . Başlarda benim de öyleydi 6.haftada başladı bu durum kendimi aman yiyim kusuyum diye şartlamadım etraf da çok laf etti ama umursamadım ilk gebeliğim bir de . Araştırdım genel olarak kendim diyebilirim . Ceviz muz bunları çok tükettim . Mevsim meyvelerinden porsiyonlar yaptım öyle yedim kendimi şunu yiyim bunu yiyim diye zorlamadım yani . Doktorunuza diyebilirsiniz bulantı için ilaç verir bana da verdi ama bende işe yaramadı
Kizlar 27 haftayi doldurcam hamileyim fakat sıfır iştah .zorla birşeyler yemeğe çalışıyorum . Günlük vitamini ve d vitaminini iciyorum ama kiloda alamadım .Sizler iştah için birşeyler iciyormusunuz yada doktor ekstra birşeyler veriyor mu bu durumda ?
Bacim senin yerinde olmak isteyen ama olmayan bissuru hatun var şu forumda linc ederler bak diyim massallah de kendine bebegini besliyosun paso demekki. İnsaaallah bolede tamamlarsin gebeligini ben son 2haftaya kadar +5kiloyla geldim son 2haftadir +8kilo aldim cumaya sezeryanim var
Canım 50 kg ve 51 oldum kilo alamıyorum bildiğin gibi değil çok kafaya takıyorum hayırlısıyla kicagina al insalah bebisini sen idealsin fazlada almamissin normal
Seninkide normal iste neden kafana takiyosun anlamadim bebek iyi kilosu suyu iyiyse.? Ve nirmal bebek buyudukce midenin kapladigi yerde azaliyo bebe heryere yaptigi gibi mideye de baski yapiyo sonucta 1,2haftaya bebegin asagi donunce daha rahat bisiler yersin
Bebeğin gelisimi iyi dedi doktor sorun görmedi . ama gün boyu bişey yemesem açlık hisetmem . HERKEZ hamile olunca kilo alır bende almayınca zorla yemeğe çalışıyorum bu sefer bulantı oluyor yemesemde bebeği besleyemiyorum diye kafaya takar oldum
Bebegin gelisimi iyi dediyse… kafaya takacakta bisi yoktur bende sen gibiydim dedimya bebek asagi dönünce bi tık daha rahat yersin. Ama mide eksimeleri icin grissinileri mide ilaclarini ve sade sodayi hazirla bide bebege kilo aldirmak istiyosan kavrulmamis cerez,iyi haslanmis yumurta,kasar,aksamlari uyumadan oncede sade kefir ic