Bu ikinci gebeliğim. Oğlumda da bağırsak tembelliği yaşadım bu gebeligimde de yaşadım. Büyük bir kabızlık problemim vardı. Şimdi sabahtan beri felaket bir ishal başladı. Ne yapabilirim. Normalde hiç ağrım yok ama bir sıkıştırınca canımdan can gidiyor sanki. Tuvalete zor yetişiyorum. Çok özür dileyerek söylüyorum… hani su gibi derler ya… aynen öyle.
Ayva,nar varsa yiyin
Ayva var… nar da alırım. Yeter ki bu dertten kurtulayim
Bol bol su içiyorum… vücut susuz kalmasın diye. Acaba çok fazla kaşar peynir yiyorum ondan olabilir mi?
Muz ayran kızarmış ekmek ve sarı leblebi tüket canım geçmiş olsun
Günde 3’ü gećiyorsa acile gidilebilir. Haşlanmış patates yağsız tavuk bunlar da iyi gelir
Hamilelikte ishal durumunda, öncelikle doktorunuza başvurmanız önemlidir. Ancak genel olarak şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
-
Bol Sıvı Tüketimi: Su, elektrolit içecekleri ve tuzlu bulyon gibi sıvıları içmek, vücuttaki sıvı kaybını önleyebilir.
-
Meyve Suyu: Elma suyu veya beyaz üzüm suyu gibi hafif meyve suları içmek, kaybedilen elektrolitleri geri kazandırabilir.
-
BRAT Diyeti: Muz, pirinç, elma püresi ve kızarmış ekmek gibi hafif ve sindirimi kolay olan besinleri tercih edebilirsiniz.
-
Probiyotik Gıdalar: Yoğurt gibi probiyotik içeren gıdalar, bağırsak sağlığınızı destekleyebilir.
-
Tuzlu Krakerler: İshal durumunda hafif ve tuzlu krakerler yemek, midenizi rahatlatabilir.
Ancak, herhangi bir tedavi veya diyet değişikliği konusunda doktorunuza danışmalısınız.
Muz yiyin, çok geçmiş olsun