Arkadaşlar ben şimdi teste yaptım net şekilde pozitif çıktı ama ben çalışmak istiyordum . Bu şekilde çalışmak mümkün mü? Sigorta doğum sonrası para da yatiriyormus ondan da faydalanmak istiyorum bilgisi olan var mi
Şuanda çalışıyor musun? Eğer hali hazırda çalışmıyorsan işe girmek istediğinde sağlık raporu istedikleri için şirketler işe almayacaktır ![]()
Çalışmıyorum ama henüz doktora da gitmedim yani sağlık raporuna yansımaz diye düşünüyorum. Sağlık ocağı sağlık raporu veriyor . Ne yapmalıyım sizce
Sağlık ocağından istedikleri raporda gebeliğe bakılıyor mu bilmiyorum. Öğretmenim hamile kalmadan özel bir okul ile anlaşmıştım okul açılmadan hamile kaldım. Bunu onlara bildirdim hani iyi niyetimden. Sözleşmeyi feshettiler
yani o kadar acımasızlar. Şükür çalışmaya ihtiyacım yok ama 15 yıldır çalıştığım için evde oturmak bana göre olmadı. Özetle raporda gebelik çıkmıyorsa hiç bir şekilde onlara önceden söyleme. Hamilesin diye işten çıkaramazlar. Ama tabi başka bahaneler bulup çıkarabilirler orasını bilemem.
Her iş yeri aynı evrakları istemiyor eğer akciğer filmi isterlerse mecbur söylemek zorunda kalabilirsin
ama zaten söylemesende işe girdikten sonra ‘Hamileliği gizlemek, sonradan ortaya çıkması halinde işveren tarafından haklı nedenle ve tazminatsız işten çıkarılma sebebi olabilir.’ Bu sebeple yardımda alamayabilirsin ![]()
Tüh ya
yani her türlü imkansız
birde bir buçuk yaşında kızım var ona bakicak kimse de yok eşimde iş bulamadı ben şansımı denemek istedim de beklenmedik sürpriz çıktı ortaya . Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ![]()
SGK dan ödenek almak için 90 gün sigortalı çalışmış gozukmen lazım diye biliyorum. Birde sosyal vakıf’a gidip başvuru yaparsan gebelik boyunca ödenek veriliyor diye biliyorum aynı zamanda sosyal yardımları da araştırabilirsin kaymakamlık vs. Den