Vitamin olur folik asit kansızlık demir düşüklüğü B12 eksikliği olur kaçıncı haftada veriyorlar keseyi bebeği gördükten sonra mi veriyorlar önce mi
Merhaba, folik asit ve demir takviyeleri gibi vitaminlerin ne zaman verildiği kişiye ve duruma göre değişebilir, ama genellikle hamilelik planlanmadan önce veya hamile kaldığını öğrendiğin andan itibaren folik asit kullanımı öneriliyor. Bu, bebeğin sinir sistemi gelişimini desteklemek ve nöral tüp defekti riskini azaltmak için çok önemli.
Hamile kaldığını öğrendiğinde doktorun kan testleri yaparak B12 ve demir seviyelerine de bakabilir. Eğer eksiklik tespit edilirse, buna uygun takviyeler genellikle öneriliyor. Demir ve B12 eksikliği varsa doktorun, hem senin sağlığın hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli olan takviyeleri verecektir.
Genellikle kese ve bebeğin görülmesinden önce folik asit başlanıyor, ama diğer vitamin ve demir takviyeleri kan sonuçlarına göre ayarlanıyor. Bu süreçte doktorun en iyi yönlendirmeyi yapacaktır, ona danışarak kullanman önemli. Umarım her şey yolunda gider, kendine iyi bak!
Uygulamanın “Araçlar” sayfasında bulunan "Hamilelik Çizelgesi"ne göz atmanı öneririm. Orada yazar.
Folik asit gebelik başlamadan 3 ay önce öneriliyor eğer baslanmadi ve gebelik kesinse hemen başlaniliyor diğerleri doktor gerek gördükçe yazıyor zaten
Çok teşekkür ederim canım benim kese ve bebeği ne zaman görebilirim mesela bunun 5 6 7 haftada gibi diye bir şey var mı
Çok teşekkür ederim admin
Ne demek kuzum her zaman Mucize Anne’lerimize yardım için buradayız. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin.
Kese ve bebeği ne zaman görebilirim betaya göre mi haftaya göre mi belli oluyor
Beta haftalar ilerledikçe arttığı için ikisi de diyebiliriz ama 6 da kese gözükür
Canım ben 4 haftalikken kan testim pozitif çıkmıştı sağlık ocağında ebe 2 hafta sonra git bakılsın kese varmı diye dedi 6 haftalık gittim sadece kese göründü ultrason la vajinal ultrason da da bebeği görmüştüm 6haftalikken 5 erken olabilir ama 6-7 de görebilirsin ama degişkenlikte gösterebilir tabi
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun
Anladım canım teşekkür ederim