Hamilelikte Hurma Tüketimi

:cherry_blossom: HAMİLELİKTE HURMANIN FAYDALARI NELERDİR ? :cherry_blossom:

:star: Hurmanın ara öğünlerde 3-4 hurma ve 1 su bardağı süt tüketimi oldukça faydalıdır.
:star: Hurmada bulunan magnezyum minerali gebelik kramplarını azaltır.
:star: İçerdiği folik asit bebeğin beyin ve sinir gelişimine yardımcı olur.
:star: Nöral tüp defektlerini önler. Nöral tüp defekti bebeklerin omurilik ve beyin gelişimlerinde ortaya çıkan anormalliklerdir.
:star: Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde fazlalaşır. Bu durum doğumu kolaylaştırır.
:star: Hamilelik döneminde kabızlık sorunu yaşamayı önler.
:star: Kan yapıcı özelliği ile hem anneye hem bebeğe fayda sağlar.
:star: Bebeğin beslenmesinin doğal olmasını sağlar.
:star: Hamilelik döneminde hurma tüketimi bebeğin düzenli gelişimine katkı sağlar ve ideal kiloda olmasına yardımcı olur.
:star: Hem bedensel hem zihinsel yorgunluğu azaltır.
:star: Kemik yapısını güçlendirir.
:star: Doğum sonrası anne sütünü arttırır.
:star: Hurma tüketen anne adayları hiçbir tetikleyici olmadan doğuma başlar.

:star: Doğumun birinci evresi olan latent fazı hurma tüketen kişilerde 8,5 saate kadar düşmüştür. Latent fazı evresinde kasılmaların sıklığı ve şiddeti diğer evrelere göre azdır. Düzenli olduğu gibi düzensizde olur. En uzun evredir. 2 ile 6 saat arasında sürmektedir.

:cherry_blossom: HAMİLELİKTE HURMA NE ZAMAN YENİR ? :cherry_blossom:

:star: Riskli hamilelik yaşayan bireyle hurma tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.
:star: Düşük riski yaşamayan hamileler hamileliğin ilk haftalarından itibaren günde 3-4 tane hurma tüketebilir. Anne adayları 38. haftayı doldurduktan sonra da günde 7-8 tane hurma tüketerek daha kolay doğum süreci yaşayabilir.

6 Beğeni

Yazı için teşekkür ederiz, ama şöyle birşey var hamileliğin ilk aylarında tüketilmesini çok önermiyor. Düşük riskini arttırıyormuş. Doktorunuza danışmadan tüketmeyin. Son aylarda çok iyi ama :cherry_blossom:

3 Beğeni

@kübrasldz Ben teşekkür ederim okuduğunuz için :pray::heart: Düşük riski ya da erken doğum riski olanlarda doktora danışmadan tüketilmemeli. Yazımda da belirttim zaten bu durumu. Eğer böyle bir riskiniz yoksa hamileliğin ilk haftalarından itibaren belirtilen miktarda tüketmekte zarar yoktur. Düşüğe yol açan herhangi bir etkisi yoktur fakat tekrar ediyorum, düşük riski ya da erken doğum riski olanlarda doktora danışmadan tüketilmemeli :pray::heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

@Mns arkadaşımız hurma ile ilgili böyle bir bilgi paylaşımı yapmıstı. Belki incelemek isteyebilirsiniz.
Arkadaşımız doğru söylüyor ama alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değil daha önce bir kayıp yaşadığım için ben yemeye korktum.

3 Beğeni

Merhaba kızlar. 38 haftalık hamileyim son haftalarında Medine hurması tüketen oldu mu aranız da benim minik kelebek gelmeye hiç meyilli değil. Sancılar var ama yerinde rahat belliki

2 Beğeni

Kulanmadım ama kulananları az buçuk gördüm doğum için iyi oluyormuş

3 Beğeni

Evet hurma dogum icin iyi oluyor bende son aylarimda tuketmeyi dusunuyorum

1 Beğeni

Bugün tüketmeye başladım bende çevremden duydum

2 Beğeni

Hayırlı akşamlar canım aramıza hoşgeldin :partying_face: Maşallah az kalmış yiyen duydum ama ise yaradı mı yaramadı mı bı bilgim yok @SvdCn

1 Beğeni

Hayırlı akşamlar canım aramıza hoşgeldin :partying_face: Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts: gebeliğin nasıl ilerliyor kaç haftalık hamilesiniz

2 Beğeni

Hoşbuldum tşk ederim :smiling_face: bende merak ediyorum acaba işe yaradı mı diye birde süt yapıyor diye duydum . 38 haftalığım doğuma 14 gün kaldı sancılarım var ama doğmaya meyilli değil hiç :sweat_smile::sweat_smile:

2 Beğeni

Hoşbuldum 17 haftalık oldu şimdilik iyiyiz cinsiyeti belli ama tam emin değilmiş doktorumuz

2 Beğeni

Bunlara bakabilirsiniz

1 Beğeni

Aminnn :palms_up_together: çok tşk ederim :smiling_face:

1 Beğeni

Sağlıcakla gelsinler inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Kudüs kullandım ama bende pek işe yaramadı

1 Beğeni

Merhaba @SvdCn @Tugba27 hoşgeldiniz :bouquet::bouquet:

2 Beğeni

Hoşbulduk :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: