Merhaba bundan önce horlama sorunum hiç yoktu ama iki gündür bunu yaşıyorum ,yorgunluktandir heralde dedim ama dinlenmiş olmana rağmen dün gece de oldu .İnternetten baktım hamilelikte oluyormuş bu durumu yaşayan var mı
Hamilelik sırasında yaşanan vücuttaki değişiklikler nedeniyle horlama yaygın bir durumdur. Hamilelik döneminde artan kan hacmi ve hormon seviyelerindeki değişiklikler, mukozal ödemi (mukozada şişlik) artırabilir ve bu da burun tıkanıklığına neden olabilir. Ayrıca, artan vücut ağırlığı ve rahmin büyümesi, diyafram üzerindeki basıncı artırarak solunum yollarını daraltabilir ve bu da horlamaya yol açabilir.
Yorgunluk da horlamanın artmasına katkıda bulunabilir çünkü derin uyku fazları sırasında kaslar daha fazla gevşer, bu da solunum yolunun daralmasına ve horlamaya neden olabilir. Hamilelik sırasında yaşanan bu değişiklikler, horlama problemlerinin artmasına yol açabilir.
Horlamayı azaltmaya yönelik bazı öneriler şunlardır:
- Yatmadan önce bol miktarda sıvı tüketmek, mukozayı nemlendirerek tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir.
- Yatarken yan pozisyon almak, sırt üstü yatmaktansa solunum yolunu daha açık tutmaya yardımcı olabilir.
- Yatak odasının havasını nemli tutmak (bir nemlendirici kullanarak) burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
- Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz, hamilelik sırasında sağlıklı kilo alımını destekleyebilir ve horlama riskini azaltabilir.
- Doktorunuzla konuşmak, horlama ile ilgili herhangi bir sağlık sorununu dışlamak ve uygun tedavi yöntemleri hakkında tavsiye almak için önemlidir.
Hamilelikte horlama konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Her ne kadar yaygın bir durum olsa da, horlama bazen uyku apnesi gibi daha ciddi solunum problemlerinin belirtisi olabilir. Bu yüzden, yaşadığınız durum hakkında daha fazla bilgi ve destek için doktorunuza başvurmanız en iyisidir.
Bende de oluyodu eşim dalga geçiyordu sonradan geçti çok şükür
Ne zaman geçti sizde tan olarak bende iki gündür var
Baya sürdü hamileliğimin 32 haftalıktık azalmıştı